Інноваційна діяльність учителя хімії

на головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 25 квітня 2017 року на базі навчальних закладів міста Конотоп відбувся обласний науково-теоретичний семінар методистів районних (міських) методичних кабінетів відділів освіти Сумської області, керівників методичних об’єднань учителів хімії за темою «Інноваційна діяльність учителя хімії».

Cемінар розпочався на базі Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Конотопської міської ради. Беспала О.В., начальник відділу освіти Конотопської міської ради, коротко ознайомила учасників заходу з основними напрямами розвитку освіти в місті Конотоп і більш детально розповіла про освітні інноваційні проекти, які ефективно реалізуються в навчальних закладах міста.

 З візитною карткою навчального закладу, який бере участь у Всеукраїнському експерименті «Хмарні сервіси в освіті», виступила директор школи Кашуба Т.І. Можливості й перспективи обраного напряму роботи означила Максимова О.М., міський координатор експерименту, учитель інформатики, яка провела майстер-клас для учасників семінару, а також презентувала авторський доробок «Дорожня карта «Хмарними сервісами Офіс 365»». Творчу майстерність і власні напрацювання щодо впровадження хмарних сервісів на уроках хімії продемонструвала Дяченко І.О., учитель хімії закладу. Разом з учнями 10 класу вона провела фрагмент уроку з теми «Загальна характеристика елементів ІV-А групи. Поширеність їх у природі. Алотропні модифікації Карбону». Це був дійсно приклад уроку ХХІ століття, який вразив учасників семінару.

Психолого-педагогічну доцільність впровадження інформаційних засобів і освітніх сервісів для навчання сучасних школярів розкрила Коростіль Л.А., доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти СОІППО, к.пед.н., у виступі «Покоління – Z: сутність, ознаки, особливості роботи з ним» (презентація додається).

Про необхідність впровадження інноваційних підходів у роботі з обдарованими учнями виступила Метейко А.В., методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку СОІППО. Вона проаналізувала сучасні форми роботи з обдарованими учнями й результати з хімії в них, а також акцентувала увагу на пріоритетних напрямах розвитку природничої освіти в рамках концепції «Нова українська школа» (презентація додається).

Поширення й реалізація освітніх інновацій у навчальних закладах великою мірою залежить від правильної організації роботи методичних служб. З темою «Організація методичної роботи з педагогічними кадрами та створення умов для особистісного розвитку й самореалізації учнів» виступила Онищенко Т.М., методист Конотопського методичного кабінету. Ефективність роботи методичного об’єднання вчителів хімії було презентовано виставкою наробок.

У Конотопській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 13 Конотопської міської ради учасники семінару взяли участь у щорічному Міському інтелектуальному конкурсі з хімії «Щасливий випадок», в якому змагалися команди із шести навчальних закладів міста (ведуча гри у 2017 році – Рихлік О.І., учитель хімії Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Конотопської міської ради). Учасники семінару отримали книжковий додаток «Позакласна робота з обдарованими учнями», видавництва «Основа», яка є колективним доробком учителів хімії м.Конотоп.

Яровий Ю.М., директор Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Конотопської міської ради, презентував організаційно-педагогічні умови, які створені в закладі, для впровадження інноваційних підходів у навчально-виховний процес та самореалізації вчителів і учнів. Рихлік О.І., учитель хімії, лауреат ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015» у номінації «Хімія», ознайомила учасників семінару з власним досвідом роботи за темою «Активні методи навчання, як засіб формування життєвих компетентностей учнів на уроках хімії». 

На обласному науково-теоретичному семінарі були прийняті методичні рекомендації щодо подальшої діяльності педагогів навчальних закладів та методичних кабінетів за напрямом упровадження інновацій в навчально-виховний процес з хімії, роботу з обдарованими учнями, зважаючи особливості «Поколінням-Z».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO