І ЗНОВУ ПРО ТАКСОНОМІЮ БЛУМА

golovna21 лютого 2023 року виповнюється 110 років від дня народження Бенджаміна Блума (1913-1999), професора психології Чиказького університету (США), який стверджував: «Хоч би якими були здібності дітей у ранньому віці, без активної підтримки і спеціальних методів навчання вони навряд чи досягли б тих висот, підкоривши які, стали знаменитими».

Тож, невипадково в 1956 році ним  була розроблена  методика навчання, що стала великим кроком уперед у процесі визначення педагогічних цілей, що і нині допомагає вчителям  правильно будувати освітній процес, а учням не лише отримувати знання, а й навчитися самооцінювати їх і застосовувати у житті.

Б. Блум розробив класифікацію рівнів мислення, яку назвав таксономією. З огляду на те, що таксономію Блума можна застосовувати з будь-яким навчальним змістом, вона є потужним педагогічним інструментом, що активно використовується вчителями у розробці планів уроків (формулювання відповідних цілей, прогнозування очікуваних результатів, планування видів навчальної діяльності та способів оцінювання).

Система Блума є також важливою в роботі педагогів, які навчають учнів критичному мисленню, формують у них уміння оцінювати та використовувати всю доступну й необхідну інформацію, обирати такі рішення і дії, що забезпечують особистий розвиток, гармонійну взаємодію між людьми і природою.

У рубриці «Вчимось в умовах воєнного стану» – підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку» – детально про таксономію Б. Блума.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO