Правила безпеки учнів під час війни

golovnaІз 24 лютого 2022 року, після початку широкомасштабного вторгнення в Україну російських військ, питання безпеки стали першочерговими. Війна змушує нас адаптуватись та змінювати звичну поведінку, адже кожної хвилини може початись повітряна тривога чи артобстріл. Ми не можемо це проконтролювати чи бути впевненими, що цього не станеться протягом дня. Саме тому, формування ключових та стійких компетенцій в учнів, що дозволяють вберегти їхнє фізичне та психічне здоров’я – одне з головних завдань учителів.

Міністерство внутрішніх справ України, спільно з Дитя́чим фондом ООН ЮНІСЕФ, розробили правила безпеки під час війни та інтернет-каталог «Спільнотека» з пам’ятками правил поведінки на час небезпеки та сигналів тривоги. Матеріали в інтернет-каталозі – брошури, листівки, розмальовки, робочі зошити, ігри, мультфільми та книги, про важливі під час війни заходи з безпеки життєдіяльності.

За підтримки Міністерства освіти і науки України, розробниками освітнього проєкту Stop Sexting Ukraine презентовано уроки та посібник-довідник для вчителів щодо безпечної поведінки під час війни для учнів трьох вікових груп: 1-4 класи, 5-8 класи, 9-11 класи. У посібнику – правила поведінки під час повітряної тривоги, обстрілів та перебування біля зони бойових дій, у разі радіаційно-хімічної загрози, під час комендантської години; правила спілкування з незнайомцями (у тому числі з військовими); правила дій, якщо виявили потенційно вибухонебезпечний предмет.

Інформацію про важливі правила безпеки дітей під час війни з посиланнями на джерела розміщено на офіційному сайті комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO