Світловідбиваючі елементи для пішоходів – ваша безпека: важливо для дітей і дорослих

golovnaЧерез обстріли енергетичної інфраструктури в Україні у всіх містах, селищах і селах вимикають вуличне освітлення, створюючи для водіїв та пішоходів нові виклики. У темну пору доби пішоходам особливо важливо мати на одязі світловідбивні елементи. Це допоможе їм стати видимими для інших учасників дорожнього руху та попередити дорожньо-транспортну пригоду.

Саме тому, з метою привернення уваги до пішоходів на дорозі, зокрема, до дітей які, повертаючись додому в темну пору, особливо непомітні для водіїв, законодавством були встановлені вимоги щодо носіння світлоповертальних елементів.

Кабінет Міністрів України Постановою від 11.11.2020 № 1105 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306» прийняв зміни до Постанови від 10.10.2001 № 1306 «Про Правила дорожнього руху» та зобов’язав пішоходів у темний час доби і в умовах недостатньої видимості носити світловідбиваючі елементи на одязі, світловідбивні жилети або світловідбиваючий одяг.

Вирішення цієї проблеми полягає у потребі носити світловідбиваючі елементи, це можуть бути: стікери (можуть кріпитися до одягу на липучці); термосмужки (кріпляться на тканини за допомогою прогріву праскою); жорсткі браслети (скручуючись, кріпляться на руку, ногу або сумку); флікери (спеціальні брелоки, які кріпляться на рюкзак / елемент одягу за допомогою шнурка / карабіна).

Варто пам’ятати, що світловідбивачів багато не буває: що їх більше, то краще для вашої безпеки.

Інформацію про умови обов’язкового застосування світловідбиваючих елементів, приклади розташування сигнальних елементів на верхньому одязі розміщено на офіційному сайті комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у рубриці «Вчимося в умовах воєнного стану» (підрубрика «Поради методистів навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO