НОВИЙ ФОРМАТ НУШ: АКТИВНА ВЗАЄМОДІЯ

nagolovnuРозуміння стратегічних орієнтирів концепції Нова українська школа, які спрямовані на реалізацію компетентнісного підходу, орієнтації на результат у формі розвинутих ключових компетентностей учнів, структури їхніх знань, поглядів, ціннісних орієнтирів, успішної самореалізації в професії і житті дозволила викладачам кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО Сєрих Ларисі Володимирівні – доценту кафедри, к. пед. наук, доценту та Байдак Юлії Володимирівні – старшому викладачу кафедри, к. пед. наук, віднайти новий формат проведення курсів підвищення кваліфікації учителів інтегрованого курсу «Мистецтво», які будуть навчати учнів 1 класів Нової української школи у 2020/2021 н.р. Курси відбувалися у двох групах паралельно 26-28.05.2020 року та 01-03.06.2020 року (навчання проходили відповідно 14 і 22 слухачі курсів підвищення кваліфікації).

Курси проходили в новому форматі на MS TЕAMS і забезпечували якісну підготовку вчителя Нової української школи до реалізації освітньої політики держави шляхом опанування новітніми практиками, технологіями, методиками, формами, методами професійної діяльності на засадах інноваційних освітніх підходів з урахуванням потреб педагогів. Так, слухачі проводили активне спілкування на PADLET, інтерактивній дошці, використовуючи її як інструмент для висвітлення найкращого досвіду роботи з мистецтва, розгляду Теми 1: «Зміст освітньої галузі «Мистецтво» в початковій освіті у вимірі сьогодення. Навчальні види діяльності на основі діяльнісного підходу». Переглядали презентації та самостійно їх створювали у SWAY, реалізовуючи Тему 2: «Інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи»; заповнювали анкети під час настановного заняття та виконували тестові завдання у FORMS під час підсумкового заняття; училися взаємодіяти дистанційно, обговорювали найактуальніші теми з методики викладання інтегрованого курсу «Мистецтво» відповідно до основних постулатів НУШ в чатах, долучалися до виконання практичних завдань в інтерактивних групових формах у SHARE POINT.

Особливе задоволення викликали виконання завдань у слухачів за Темою 3: «Особливості викладання інтегрованого курсу «Мистецтво». Фасилітова дискусія, Орф-методика». Учителі не тільки слухали і переглядали відео-лекції, обговорювали презентації, а й самі ставали на місце фасилітатора, модератора, ментора, проводячи інтерактивні дискусії як під час колективних занять, так і у чатах.

Результатом проведення курсів підвищення кваліфікації учителів інтегрованого курсу «Мистецтво», які будуть навчати учнів 1 класів Нової української школи у 2020/2021 н.р. стали усвідомленні вміння педагогів організовувати педагогічну діяльність на компетентнісних засадах (прогнозування, проєктування, оцінювання тощо); конструювати та реалізувати сучасні програми навчання молодших школярів інтегрованого курсу «Мистецтво» із використанням різноманітних методів, форм і технологій; діагностувати освітній процес і складати індивідуальні освітні маршрути для становлення учня як особистості, інноватора; керувати проектною діяльністю школярів, завдяки цьому організовувати культуромовне мистецьке естетико-виховне освітньо-розвивальне середовище. Про це слухачі відверто обмінювалися дописами в чатах.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO