ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ – ВИКЛИК ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ

ГуракУ рамках проведення антикризового національного онлайн-EdCamp’у 2020, який цього року пройшов у дистанційному режимі, голова Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК презентував освітню політику Служби.

 

У ході онлайн-спілкування Руслан ГУРАК приділив увагу питанню дистанційного навчання в Україні. «Державна служба якості освіти з метою вдосконалення організації дистанційного навчання в школах провела опитування учасників освітнього процесу. Загалом участь у ньому взяли понад 180 000 респондентів: 100 000 батьків, 40 000 учнів, 37 000 вчителів та 3 343 керівників шкіл. За результатами анкетування 50% учнів 9-11 класів подобається навчатися дистанційно. Також більшості школярів все ж таки бракує «живого» спілкування з учителями та однолітками», – повідомив голова Держслужби якості освіти.

Очільник Служби поінформував, що 79% вчителів-респондентів уважають, що для підвищення якості онлайн-навчання здобувачів освіти їм потрібно вдосконалити методику організації освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання. В умовах карантину 46 % педагогів витрачають значно більше часу на підготовку до проведення навчальних занять.

Основною проблемою під час карантину, що виникає у процесі дистанційного навчання, 60 % батьків відмітили важкість у мотивації дитини до навчання, а 5 % відповіли, що складність полягає у відсутності будь-яких ґаджетів.

«Найскладнішим у процесі реалізації дистанційного навчання в час пандемії є налагодження зв’язку з учнями, про це повідомили 72 % директорів. При цьому 57% уперше зіткнулися з використанням технологій онлайн-навчання», – зазначив Руслан ГУРАК.

Наприкінці онлайн-конференції EdCamp 2020 голова Державної служби якості освіти відповів на актуальні запитання учасників заходу, подякував всім за конструктивний діалог та побажав усім бути здоровими.

З презентацією та відеозаписом виступу голови Державної служби якості освіти на онлайн-конференції EdCamp 2020 можна ознайомитися за посиланнями:

Презентація виступу голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака на EdCamp 2020

Відео виступу:     https://www.youtube.com/watch?v=rlWQtyWE8kU

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO