СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ КЕРІВНИКІВ ОРГАНІВ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

golovna4 березня 2020 року на базі Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбувся черговий семінар-практикум для керівників органів управління освітою об’єднаних територіальних громад. Модератором заходу виступив проректор з наукової роботи КЗ СОІППО Сергій Грицай.

Зі вступним словом до учасників звернувся ректор КЗ СОІППО Юрій Нікітін, який наголосив на важливості постійної співпраці Інституту з керівниками органів управління освітою ОТГ Сумської області для вирішення нагальних питань щодо забезпечення якісної освіти і безпечного простору для здобувачів освіти. Крім того, він нагадав про здійснення заходів з оновлення музею освіти Сумщини та продовження збору експонатів для нових експозицій.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Вікторія Гробова в телефонному режимі проінформувала учасників семінару про важливість дотримання гігієнічних вимог у закладах освіти, рекомендацій щодо відміни проведення масових заходів та продовження здійснення просвітницької діяльності щодо загальної охорони здоров’я освітян та учнів.

Відповідно до порядку денного семінару-практикуму розглядалися теми з оптимізації закладів загальної середньої освіти та порядку створення опорних закладів освіти області; інституційного аудиту та розбудови внутрішньої системи забезпечення якості в закладі загальної середньої освіти; організації літньої оздоровчої кампанії 2020 року в освітянських закладах оздоровлення та відпочинку; здобуття загальної середньої освіти учнями, які знаходяться на довготривалому стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я.

Начальник відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Світлана Бирченко ознайомила присутніх з нормативно-правовою базою, деталями процесу оптимізації закладів освіти в межах області та представила результати роботи за 2019 рік. Вона звернула увагу на те, що метою оптимізації закладів є насамперед забезпечення доступу до якісної освіти, а вже потім – економія бюджетних коштів. Посилаючись на розроблений план заходів на 2020 рік, вона окреслила основні напрями роботи з реорганізації закладів загальної середньої освіти та закликала керівників органів управління освітою ОТГ подавати свої пропозиції та ініціативи.

Окремим питанням стало обговорення діяльності опорних закладів освіти, 30 з яких діють в межах ОТГ. Крім того, Світлана Бирченко зупинилася на темі  планування та організації літньої оздоровчо-відпочинкової кампанії 2020 року в освітянських закладах (табори, мовні школи, позашкільна діяльність), звернувши особливу увагу на забезпечення потреб дітей пільгових категорій. Додатково вона закликала присутніх поставити на контроль питання здобуття загальної середньої освіти учнями, які знаходяться на довготривалому стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я.

На питанні аудиту та оцінювання якості освітньої діяльності в закладах загальної середньої освіти зупинилася старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту КЗ СОІППО Вікторія Перлик. У своїй доповіді вона представила системний підхід до розуміння механізму інституційного аудиту та розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в навчальних закладах. Учасники семінару ознайомилися з основними критеріями, індикаторами та інструментарієм цього процесу та отримали рекомендації щодо його проведення в межах своїх ОТГ.

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, Сергій Грицай нагадав про відкритість до співпраці науково-методичних працівників КЗ СОІППО з питань підвищення кваліфікації, організації подальших семінарів-практикумів з керівниками органів управління освітою ОТГ та пропозицій щодо проведення Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна–2020» в Сумській області.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO