Стратегія розвитку освітніх оцінювань у сфері освіти та ЗНО-2020: змістовий аспект

головну result14 листопада 2019 року на базі комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбулася методична нарада за ініціативи Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, яка проводилася з метою актуалізації маркерів стратегії розвитку освітніх оцінювань та методологічних, змістових аспектів ЗНО-2020.

Зустріч об’єднала представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (Сидоренко О.Л., Святокум О.Є., Мариняк Р.С., Половін Б.А.), Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації (Гробова В.П., Харламов Ю.І.), Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (Нікітін Ю.О., Удовиченко І.В., Остапенко О.І., педагогічні та науково-педагогічні працівники), закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти (відповідно до списку).

Вітаючи учасників наради, директор Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Гробова В.П. акцентувала увагу на важливості підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання, оскільки до змін у сфері освіти, які заплановані з 2021 року, необхідно готуватися заздалегідь.

На системі зовнішнього забезпечення якості освіти та виклики, що пов’язані з нею, звернув увагу Сидоренко О.Л., директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, який наголосив на тому, що у дорожній карті зовнішнього незалежного оцінювання пріоритетними стануть державна підсумкова атестація та сертифікація педагогічних працівників.

У деталях про зовнішні освітні оцінювання розповіла Святокум О.Є, начальник науково-методичного відділу Харківського РЦОЯО, яка наголосила на важливому для освітян процесі, – системі підсумкових оцінювань на різних етапах повної загальної середньої освіти, метою якої є забезпечення стандартизованої процедури підготовки, проведення і визначення результатів.

У рамках наради працювали секційні групи, де обговорювалися результати ЗНО-2019, програми, характеристики сертифікаційних робіт ЗНО-2020 з української мови, математики, історії України.

Презентаційні матеріали можна переглянути за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1LN_N-2t2LwAcmPF3PCAYdLvlKz3qZdUI?usp=sharing

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO