Курси за вибором «Здоров’язбережувальні проекти та технології в закладах освіти»

1 resultНовий формат курсів – курси за вибором за 30-годинною навчальною програмою – розпочали впровадження в КЗ ОІППО з освітніх проблем здоров’я. Перше навчання на таких курсах, спрямованих на педагогів закладів освіти, відбулось для 22 освітян з 23 по 25 жовтня 2019 року. Метою курсів за вибором «Здоров’язбережувальні проекти та технології в закладах освіти» є підготовка педагогів з особливостей та умов упровадження здоров’язбережувальних проектів та здоров’язбережувальних технологій в закладах освіти у контексті нового Державного стандарту і завдань Нової української школи.

Викладач курсів – Валентина Успенська, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук.

Завданнями курсів передбачено розвиток у педагогів складових ключової здоров’язбережувальної компетентності. Вони стосуються сутності здоров’яспрямованої діяльності закладу освіти загалом та вчителя зокрема, розгляду класифікацій здоров’язбережувальних технологій та особливостей їх застосування в діяльності навчального закладу, в освітньому процесі кожного педагога. Учасники навчання відпрацювали інтерактивні та тренінгові методики викладання здоров’яспрямованого навчального заняття. Інтерактивні вправи були відпрацьовані з використанням методичного інструменту – посібника для проведення інтерактивних занять «Здоров’я молоді та його складові», який отримав для подальшого використання кожен слухач. Посібник «Здоров’я молоді та його складові» призначений для вчителів різних фахів для використання в 8-9 класах на інтерактивних заняттях з проблем здоров’я. Видання має гриф МОН України. Надане КЗ СОІППО Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї».

Здоров’язбережувальні проекти, з якими ознайомились педагоги – ті, які координує Лабораторія здоров’яспрямованої освіти КЗ СОІППО (керівник В.  Успенська): «Вчимося жити разом», «Навчання в русі», «Захисти себе від ВІЛ», Школа сприяння здоров’ю, Школа, дружня до дитини тощо. Учителі «пройшлися» станціями «Маршруту безпеки» – інноваційного проекту позакласної роботи з профілактики ВІЛ/СНІДу. Зареєструвались на Порталі превентивної освіти, вивчили його можливості як методичного освітнього ресурсу та платформи он-лайн навчання з актуальних освітніх проблем здоров’я.

У 2019 році буде проведено навчання ще у двох групах курсів «Здоров’язбережувальні проекти та технології в закладах освіти». Запрошуємо!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO