Тренінг «Репродуктивне здоров’я і відповідальна поведінка учнівської молоді»

na golovnuТренінг із застосування посібника «Репродуктивне здоров’я і відповідальна поведінка учнівської молоді» зібрав в Сумському ОІППО 20 – 21 травня 2019 року 29 педагогів Сумщини. Використання посібника педагогами-тренерами, які навчають учнів здоров’ю, дає можливість ефективної освіти підлітків з проблем, пов’язаних поведінковими стратегіями міжстатевих стосунків. Тому назва посібника, вона ж і тема тренінгу, – актуальна освітня проблема. Навчання педагогів здійснювалося під егідою Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної федерації планування сім’ї / IPPF.

Учасники тренінгу – педагоги закладів загальної середньої освіти. Серед них – фахівці різних категорій, які є організаторами інтерактивного профілактичного інструменту з питань репродуктивного здоров’я «Маршрут безпеки», а також учителі. Тренінг проводили тренери – доценти кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидати педагогічних наук Валентина Успенська та Лідія Коростіль.

Посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» є методичним матеріалом для підготовки і проведення занять підлітків та молоді 15-18 років з питань здорового способу життя, статевого та репродуктивного здоров’я, формування усвідомленої та відповідальної поведінки, закладання основ відповідального батьківства. Теми посібника цікаві та дискусійні. Байдужим бути просто неможливо! Учителі біології і хімії, практичні психологи, педагоги-організатори, заступники директорів, – усі учасники тренінгу прониклись серйозними проблемними питаннями, яким присвячені вправи посібника.

Під час тренінгу педагоги відпрацювали методику проведення інтерактивних занять, змоделювали окремі вправи кожної з 8 тем посібника, набули навичок конструювання змісту здоров’яспрямованого навчального заняття для дітей і молоді.

Запрошена гостя – Лариса Миколаївна Панасенко, заступниця головного лікаря Сумського наркологічного диспансеру, лікар-інфекціоніст, виступила з питанням «Епідемічна ситуація з ВІЛ/СНІДу в Україні та Сумській області». Інформація є важливою і переконливою в контексті освітньої діяльності з питань репродуктивного здоров’я учнів та молоді.

Учасники навчання дали схвальні відгуки про тренінг та посібник «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді». Книгу, надану кожному Благодійним фондам «Здоров‘я жінки та планування сім’ї» для впровадження, розуміють де, коли і як його використовувати. Вона допоможе підготувати та провести ефективне інтерактивне заняття – урок біології чи основ здоров’я, годину спілкування, позакласний захід. Також окремі вправи посібника підходять для проведення тренінгів чи інших інтерактивних заходів серед педагогів, батьків учнів. Учасники тренінгу по його завершенню отримали сертифікати, які дають право на використання посібника «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» в освітньому процесі.

Дякуємо авторам за ідею та цінну методичну розробку, учасникам тренінгу – за небайдужість і бажання пізнавати!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO