ЕСТЕТИЧНА КУЛЬТУРА УЧНІВ ЗАСОБАМИ МИСТЕЦТВА

ДУМ resultВідповідно до плану роботи комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 10 квітня 2019 року в Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5 імені Р.К. Рапія Охтирської міської ради та Охтирській дитячій художній школі імені Т.Г. Шевченка відбувся регіональний семінар для методистів, учителів закладів загальної середньої освіти, відповідальних за художньо-естетичний напрям роботи «Формування естетичної культури учнів засобами мистецтва», який проводила методист з образотворчого мистецтва, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики змісту освіти Лариса Сєрих.

Мета і завдання семінару: підвищення теоретичного та методичного рівня учасників фахівців з питань формування креативності учнів /вихованців/ шляхом використання традиційних та інноваційних підходів до різних аспектів художньо-естетичного виховання у закладах освіти; формування в учасників семінару мотивації до удосконалення роботи з організації художньо-естетичного виховання та потреби духовного, інтелектуального самовдосконалення своєї особистості були реалізовані під час зустрічі-привітання закладу освіти, що здійснила Галина Шишкова, директор Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 імені Р.К. Рапія та огляду-екскурсії виставки декоративно-ужиткового мистецтва «А вже весна, а вже красна…», що представили заклади загальної середньої освіти м. Охтирка.

Відкрили семінар Анатолій Тронь, начальник відділу освіти Охтирської міської ради та Лариса Сєрих, методист з образотворчого мистецтва КЗСОІППО.

З метою стимулювати педагогічних працівників до набуття практичних умінь шляхом опанування художніми навичками в практичній діяльності учасники семінару переглянули майстер-класи керівників гуртків Охтирського міського ЦПО-МАН: «Аплікація з пластиліну» (Назарова Т.); «Вироби з лозоплетіння» (Перекрестова Н.); «Рослинні мотиви у вишивці» (Іваненко І.); «Чудодійна глина» (Гайдуковська Т.); «Магія оберега» (Бабак Л.); «Розпис по тканині» (Шведенко Я.); «Квіти з паперу» (Христич Л.) та презентацію «Чарівний світ мистецтва» (закладів освіти міста).

Продовжили роботу семінару переглядом майстер-класів викладачів Охтирської дитячої художньої школи імені Т.Г. Шевченка: «Техніки живопису» (МатвейчукТ.); «Петриківський розпис» (БезпалькоС.); «Пейзаж. Пастель» (МартиненкоН.); «Графіка» (ЖидєльС.); «Кераміка» (ПротасовГ.) та екскурсійною подорожжю до Покровського собору (ТемнишеваМ., учитель музичного мистецтва Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 імені О.Вишні), що уможливило ознайомлення учасників семінару з елементами позакласної виховної роботи з художньо-естетичного виховання.

Підведення підсумків роботи та ухвала рекомендацій учасникам семінару проходило у вигляді круглого столу та квесту, де учасники обмінялися думками та перспективними напрямами формування естетичної культури учнів засобами мистецтва.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO