Сучасні ресурси для здоров’яспрямованої освіти

01 rezultОбласний семінар-тренінг з відпрацювання методики використання посібника для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» та посібника для проведення інтерактивних занять «Здоров’я молоді та його складові», відбувся 26-27 березня 2019 року. Семінар відбувся під егідою Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної федерації планування сім’ї / IPPF. Учасники семінару – учителі основ здоров’я в основній школі, тренери – доценти кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидати педагогічних наук Валентина Успенська та Лідія Коростіль.

Посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» є методичним матеріалом для підготовки і проведення занять підлітків та молоді 15-18 років з питань здорового способу життя, статевого та репродуктивного здоров’я, формування усвідомленої та відповідальної поведінки, закладання основ відповідального батьківства.

Посібник «Здоров’я молоді та його складові» призначений для вчителів з основ здоров’я 8-9 класів, класних керівників старших класів для посилення їхньої спроможності використовувати інтерактивні методи під час уроків та виховних заходів.

Під час семінару-тренінгу його учасники (21 учитель/ка з різних районів і міст Сумщини) відпрацювали методику проведення інтерактивних занять, змоделювали окремі вправи кожної теми посібників, набули навичок конструювання змісту здоров’яспрямованого навчального заняття для дітей і молоді.

Запрошена гостя – Лариса Миколаївна Панасенко, виконуюча обов’язки директора Державної Установи «Сумський обласний центр громадського здоров’я»,  лікар-інфекціоніст виступила з питанням  «Епідемічна ситуація з ВІЛ/СНІДу в Україні та Сумській області». Лікар проінформувала педагогів про епідемічну ситуацію з ВІЛ/СНІДу в Україні та Сумській області, Безумовно, ця інформація є важливою і переконливою в контексті педагогічної діяльності з питань репродуктивного здоров’я учнів та молоді.

Учасники тренінгу дали схвальні відгуки про проведений семінар-тренінг. Посібники, які вони отримали для використання, допоможуть підготувати та провести ефективне інтерактивне заняття – урок основ здоров’я, годину спілкування, позакласний захід. Також окремі вправи посібників підходять для проведення тренінгів чи інших інтерактивних заходів серед педагогів, батьків учнів. Учасники/ці семінару-тренінгу по закінченню заходу отримали сертифікати, які дають право на використання посібників в освітньому процесі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO