РЕФОРМИ – У ДІЇ, ОСВІТА В РОЗВИТКУ

 resultРеформа децентралізації ставить нові виклики перед громадами: організація ЗНО, розвиток інклюзивного середовища в закладах освіти об’єднаних територіальних громад, організація післядипломної освіти педагогів. Ці та інші питання були розглянуті на семінарі-практикумі органів управління освітою об’єднаних територіальних громад 29 січня 2019 року, що відбувся в Комунальному закладі Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Вітаючи учасників семінару Вікторія Гробова, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, зазначила, що лише тісна співпраця та чітке, невідкладне окреслення проблем важливе на сьогодні. За словами Вікторії Павлівни – рівень компетентності керівників на місцях, тих, хто вже працює у сфері освіти та тих, хто лише розпочинає роботу, є найважливішим. Активна, швидка, якісна реакція, високопрофесійні адміністраторські вміння та навички, те, чого вимагає Департамент освіти від керівних кадрів, адже цього вимагає й освітня реформа.

Модерував захід Сергій Грицай, проректор з наукової роботи Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

З результатами проведення ЗНО у 2018 році та планами і перспективами незалежного оцінювання у 2019 році присутніх ознайомила Олена Остапенко, завідувач навчально-методичного відділу моніторингу якості освіти та ЗНО Сумського ОІППО.

Юрій Харламов, начальник відділу інклюзивної, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки області означив перспективи розвитку інклюзивного середовища в закладах освіти.

Про організацію післядипломної освіти педагогів відповідно до вимог Нової української школи доповідала Ірина Захарова, декан факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Сумського ОІППО.

Були розглянуті також питання планування роботи опорного закладу загальної середньої освіти в умовах Нової української школи (Вікторія Перлик, старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту Сумського ОІППО) та внутрішньошкільного контролю як управлінської функції керівника закладу загальної середньої освіти (Інна Іващенко, методист з управлінської діяльності навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО).

Підбиваючи підсумки, керівники структурних підрозділів з питань освіти місцевих рад (об’єднаних територіальних громад) та директори опорних закладів загальної середньої освіти озвучили коло питань, актуальних до розгляду на наступних семінарах практичного спрямування.

Завантажити презентації виступів

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO