КОЛОСОК – конкурс, проект, технологія

 result13-15 січня 2019 року у Львові відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Ресурсний центр «КОЛОСОК» як складова STEM-освіти в Україні». Семінар організував Інститут модернізації змісту освіти спільно з Інститутом обдарованої дитини НАПН України, Оргкомітетом Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «КОЛОСОК» (http://kolosok.org.ua/) та редакцією науково-популярного природничого журналу для дітей «КОЛОСОК».

Делегацію Сумської області представляли Валентина Успенська, обласний координатор Міжнародного природничого інтерактивного конкурсу «КОЛОСОК» та Лідія Коростіль, доценти кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО, кандидати педагогічних наук.

Учасники семінару – науковці та педагогічні працівники – пропонували шляхи впровадження ідей STEM-освіти в контексті реалізації дидактичних принципів Нової української школи. Наукова тематика семінару охоплювала такі питання:

1. Нова парадигма освіти через призму STEM-освіти.

2. Новій українській школі – нового STEM-вчителя.

3. Наукова освіта та наукова популяризація природничих знань.

4. Інтегроване навчання.

5. Використання інформаційних ресурсів у процесі викладання природничих предметів.

Нова освітня спрямованість, визначена на семінарі оригінальним поняттям «СТЕМити», доповнюється метою науково-практичного семінару, присвяченого обговоренню перспектив науково-практичної освіти засобами проекту «КОЛОСОК». Ії можна назвати «СТЕМимо разом з КОЛОСКОМ». Природничий проект «КОЛОСОК» завжди в центрі актуальних освітніх завдань. Ним передбачено і пропонуються багатогранні перспективи використання в школі та вдома; учнями і вчителями; в уроці і за його межами. А ще це так цікаво! І учням, і педагогам, і батькам. Пізнавально як стосовно природничих наук, так і стосовно розвитку бажання в учнів читати, пізнавати, досліджувати. Проект «КОЛОСОК» спонукає вчителів до власного професійного зростання. Важливо вчителям-природничникам, початківцям, учителям основ злоров’я вчасно зреагувати на можливості проекту «КОЛОСОК»  у побудові власного сучасного освітнього процесу.

Україна – з патріотів,

Море синє – із річок,

Світ цікавий – із «чомучок»,

Із знань-зернинок – КОЛОСОК.

Галушка Дарія, учениця 9-А класу Лебединської ЗОШ І-ІІІ ступенів5.

https://m.youtube.com/watch?v=qhO8SQLx9lU 

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO