21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

8 221 листопада, українці відзначають – День Гідності та Свободи.

Свято відзначається щороку згідно з Указом Президента від 13.11.2014 № 872 «Про День Гідності та Свободи» встановлене на честь доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

 

Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії, ушанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Ураховуючи історичне значення подій 2004, листопад 2013-лютий 2014 років Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує орієнтовну тематику заходів:

  • перегляд художніх та документальних фільмів «Зима, що нас змінила» https://www.youtube.com/watch?v=2s1R67bPjeI, «Євромайдан. Чорновий монтаж» https://www.youtube.com/watch?v=TH6sb4kyiZQ, «Жіночі обличчя революції» https://www.youtube.com/watch?v=bzgEE8i360g;

  • виховні години «Молодь у боротьбі за відновлення української державності: Революція на граніті. Помаранчева революція. Революція гідності»;

  • виставки малюнків «Я славлю свою рідну Україну»;

  • години спілкування: «Небесна Сотня. Герої, які змінили хід історії України», «Європа і Україна – єдиний союз»;

– засідання «круглих столів»: «Герої – хто вони?», «Що означає бути гідним?», «Культура людської гідності».

У музеях, бібліотеках закладів загальної середньої освіти рекомендуємо оформити стенди, експозиції: «Пам’яті Небесної сотні», «Учасники АТО»; тематичні книжкові виставки: «Відродження Української держави, відродження нації», «Вони захищали Батьківщину», «Незабутні історії події».

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO