ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика відкрито

golovna09 листопада, у День української писемності та мови, Сумщина відкрила ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Конкурс проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України з метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

На урочистий захід, що проходив у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна, завітали представники місцевої влади, гості зі столиці, учні та вчителі закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, студенти, викладачі закладів вищої освіти Сумської області, науковці, митці, представники громадських організацій та ЗМІ.

Відкрив один з найбільших національних проектів з української мови Михайло Слабошпицький, виконавчий директор Ліги українських меценатів, голова Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Вікторія Гробова, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, подякувала представникам Ліги українських меценатів, Міністерству освіти і науки за виявлену честь Сумщині провести захід такого рівня, освітянам - за відданість рідному слову.

Присутніх на святі теплими напутніми словами привітали шановані гості:

Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації;

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради;

Роман Греба, заступник Міністра освіти і науки України;

Павло Гриценко, доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України;

Олександр Вертіль, голова Сумської організації Національної спілки письменників України;

Анатолій Сахно, український письменник, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України;

Микола Гриценко, український журналіст, поет, прозаїк, громадський діяч, президент Благодійного фонду сприяння ініціативам «День».

У своїх виступах вони наголошували на незнищенності української мови, закликали любити і плекати державну мову, бо вона – генетичний код народу.

Грамотами Сумської обласної держадміністрації, Сумської обласної ради, Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації, подячними листами Ліги українських меценатів нагороджено переможців Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – учнів закладів загальної середньої освіти, студентів закладів вищої освіти та вчителів, викладачів української мови та літератури області.

Святковий та натхненний настрій відкриття мовознавчого конкурсу створили творчі колективи Сумщини. Виставка робіт ужитково-прикладного мистецтва, креативний флешмоб «Крила надії» підтвердили думку про те, що українці – надзвичайно талановитий і багатий традиціями народ.

Бажаємо успіху всім учасникам XІХ Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO