«ВНУТРІШНЯ СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ В ШКОЛАХ: РОЗБУДОВУЄМО РАЗОМ»

golovna result24 жовтня 2018 року директори загальноосвітніх навчальних закладів м. Сум та області, методисти і керівництво Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за головування директора Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторії Гробової взяли участь у роботі стратегічної сесії «Внутрішня система забезпечення якості освіти в школах: розбудовуємо разом». Захід організовано Державною службою якості освіти України за підтримки Чеської агенції розвитку; Чеської шкільної інспекції; Асоціації з міжнародних питань (Чехія); Офісу освітніх реформ МОН України; Європейського центру Вергеланда; БФ «Крок за кроком»; БФ «Інститут розвитку освіти»; Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

Основна мета сесії: обговорення проекту методичних рекомендацій для закладів загальної середньої освіти «Стандарти і рекомендації щодо функціонування системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти (внутрішньої системи забезпечення якості освіти)».

Очно захід відбувався у Києві, он-лайн локації діяли у містах Краматорську, Львові, Херсоні та Сумах.

Під час пленарної частини сесії учасники заслухали он-лайн виступи Павла Хобзея, заступника Міністра освіти і науки України; Віктора Андрущенка, ректора Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова; Руслана Гурака, Голови Державної служби якості освіти; Зденьки Цаісової, заступника Надзвичайного і повноважного посла Чеської Республіки в Україні; Ондржея Андриса, заступника Головного шкільного інспектора Чеської Республіки; Олени Заплотинської, кандидата історичних наук, представника від Офісу освітніх реформ України.

Друга частина заходу відбулася у форматі діалогової сесії. Учасники в Києві та регіонах працювали в групах над актуальними для оцінювання якості освіти в школі напрямами: «Освітнє середовище», «Педагогічна діяльність», «Здобувачі освіти», «Результати навчання», «Управління закладом освіти та лідерство», «Ідеальна школа очима учнів», «Оцінювання закладу освіти: бачення батьків учнів».

Сумська локація мала відповідальність у напрямі «Управління закладом освіти та лідерство». Тон і ритм діалоговій сесії задала директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, закликавши усіх до результативної співпраці задля успіху освітніх реформ і розбудови нової української школи. Фасилітувала сесію тренер Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти СОІППО Світлана Ніколаєнко.

Об’єднавшись у групи, директори закладів освіти та методисти СОІППО аналізували повноту і якість критеріїв оцінювання управління, розробляли індикатори, що можуть допомогти оцінити ці критерії, та джерела, у яких міститься інформація про критерії. На завершення роботи сесій групи презентували результати своєї роботи. Учасники гаряче дискутували, активно обговорювали, пропонували, ділились власним досвідом. Напрацьовані індикатори та джерела сумська локація презентувала он-лайн на підсумковій сесії та направила для розгляду і врахування до Державної служби якості освіти України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO