Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді

golovna resultСаме за такою назвою у рамках експрес-курсів з основ здоров’я для вчителів основної школи було проведено тренінг 10 жовтня 2018 року. Його учасниками стали 28 педагогів Сумщини. Тренінг став можливим завдяки підготовленому Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки Міжнародної федерації планування сім’ї (IPPF) однойменному посібнику для тренера, схваленому Міністерством освіти і науки України (Лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 19.12.2017 № 21-1/12/Г-824).

Спеціальну підготовку з впровадження посібника в освітній процес для учнів 15-18 років пройшли 17-19 липня 2018 року у м. Києві доценти кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидати педагогічних наук Валентина Успенська та Лідія Коростіль, які наразі й провели змістовний та актуальний тренінг для вчителів Сумської області.

Посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» відповідає Концепції «Нова українська школа» та Концепції Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр. Методика запропонованих у посібнику вправ базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС).

На тренінгу вчителі відпрацьовували тренінгові технології та інтерактивні вправи, направлені на репродуктивне здоров’я, профілактику ВІЛ та протидію дискримінації дітей і людей, які живуть з ВІЛ, формуванню усвідомленої та відповідальної поведінки. Ресурсна підтримка для проведення тренінгу – друковані версії посібників для тренерів – кожному учителю – учаснику тренінгу були безкоштовно передані Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї». Загалом учасники та учасниці високо оцінили актуальність Посібника, його зміст, та висловили готовність до подальшої роботи з його використанням. Учителі отримали сертифікати про проведене навчання, які підтверджують їх право на використання посібника в освітньому процесі.

Аналогічне навчання з використання посібника для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» у цьому навчальному році буде зінтегроване з підготовкою на двох видах експрес-курсів: учителів основ здоров’я основної школи та викладачів курсу «Захисти себе від ВІЛ». У наступному навчальному році для педагогів будуть запропоновані курси за вибором «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» (за підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO