ПСИХОЛОГІЧНИЙ СУПРОВІД – ВАГОМА СКЛАДОВА РЕАЛІЗАЦІЇ ОСВІТНІХ НОВАЦІЙ

головна result«Реформа освіти неможлива без системного психологічного супроводу», – на цьому наголосила куратор освітньої галузі Сумщини В.П. Гробова під час зустрічі з В.Г. Панком, директором Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук України.

Зустріч відбулася в рамках експериментальної роботи «Науково-методичний супровід діяльності психологічної служби системи освіти в умовах децентралізації», участь у якій беруть навчально-методичний центр психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та спеціалісти служби в об’єднаних територіальних громадах області. Питання організації експерименту, його мети та завдань було обговорено під час зустрічі з ректором Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Ю.О. Нікітіним.

В умовах реформування органів місцевого самоврядування та децентралізації, створення об’єднаних територіальних громад, а відповідно і місцевих органів управління освітою актуалізується питання організації, координації та методичного супроводу спеціалістів психологічної служби.

На сьогодні в області вже склалися певні моделі організації методичного супроводу практичних психологів, соціальних педагогів, надання їм емоційної підтримки.

Обговоренню сильних та слабких сторін цих моделей, пошуку ефективних форм роботи і було присвячено нараду для відповідальних за діяльність психологічної служби в умовах об’єднаних територіальних громад, що відбулася за участю В.Г. Панка 23 травня 2018 року в Департаменті освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Під час зустрічі присутні мали змогу обговорити питання функціонування служби в нових умовах, ознайомитися з досвідом колег, що сприятиме подальшій розбудові служби, підвищенню її потенціалу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO