Обласний семінар «STEM-освіта: стан упровадження та перспективи розвитку»

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 29 березня 2018 року на базі Сумського державного університету та Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар з теми «STEM-освіта: стан упровадження та перспективи розвитку».

Мета заходу – висвітлення актуальних питань щодо упровадження STEM-освіти в освітній процес закладів загальної середньої освіти.

У роботі семінару взяли участь 72 педагогічні працівники, із них: 11 завідувачів, методистів відділів (управлінь) освіти районів (міст), 8 директорів закладів загальної середньої освіти, 19 заступників з навчально-виховної роботи та 34 вчителі інформатики, англійської мови, математики, біології, трудового навчання закладів загальної середньої освіти області.

Відкрила обласний семінар та ознайомила учасників з програмою роботи Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО.

Привітав учасників Васькін Р.А., директор інституту довузівської підготовки та професійної освіти СумДУ.

Координаторами обласного семінару виступили Дзингель А.О., методист з інформатики та інформаційних технологій Сумського ОІППО, Перлик В.В, Іващенко І. І., методисти з управлінської діяльності Сумського ОІППО.

У пленарній частині обласного семінару виступили:

  • Дзингель А.О., методист з інформатики та інформаційних технологій Сумського ОІППО, з питань «STEM-освіта. Основні напрямки STEM. Перспективи розвитку STEM-освіти» та «Рекомендації щодо організації та проведення STEM-уроків. Інтеграція навчальних предметів»;

  • Тищенко Д.І., директор центру робототехніки «BOTEON»-Суми СумДУ, з презентацією «Робототехніка – провідний напрям STEM;

  • Летюга Ю.Р., координатор Code Club UA в Сумській області, з питання «Розвиток алгоритмічного мислення «Scratch»;

  • Дрозденко О.О., завідувач секцією компютеризованих систем управління СумДУ, з питання «Умови обласних змагань за напрямками STEM»;

  • Перлик В.В., методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО, з питання «Нормативно-правове забезпечення STEM-освіти в закладах загальної середньої освіти»;

  • Іващенко І.І., методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО, з питання «Методологічні основи запровадження STEM-освіти в закладах загальної середньої освіти».

Майстер-клас «Використання ІКТ для реалізації STEM-навчання» провели:

    • Наконечна Л.М., викладач кафедри освітніх та інформаційних технологій Сумського ОІППО, для директорів закладів загальної середньої освіти;

    • Подліняєва О.О., доцент кафедри освітніх та інформаційних технологій Сумського ОІППО, для заступників директорів з навчально-виховної роботи.

Учасники обласного семінару отримали методичні рекомендації щодо особливостей упровадження STEM-освіти в освітній процес у закладах загальної середньої освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO