ВИЗНАЧАЄМО ЦІЛІ – БУДУЄМО МАЙБУТНЄ

головна resНетрадиційно – з інтерактивної гри «Займи позицію» – розпочався 20 лютого 2018 року вже другий обласний науково-практичний семінар «Формування психологічної готовності учасників освітнього процесу до роботи в умовах Нової української школи». Цього разу він об’єднав відповідальних за діяльність психологічних служб міст Суми, Конотоп, Лебедин, Охтирка, Сумського, Буринського, Білопільського, Великописарівського, Конотопського, Охтирського, Лебединського, Краснопільського, Тростянецького районів та об’єднаних територіальних громад, що розташовані на території цих районів (усього 30 осіб).

У ході гри учасникам необхідно було визначити своє ставлення до певних тверджень, пов’язаних з упровадженням стандартів Нової української школи, як то «Учителю притаманна гнучкість, тому він може впоратися з новаціями в освіті без сторонньої допомоги», «Доцільно ставити на перші класи молодих ініціативних фахівців», «Переконана, що реалізація концепції Нової української школи надасть нові можливості як для учнів, так і для педагогів» та інші.

Директор Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27 Ольга Федорівна Плотницька ознайомила присутніх із системою роботи педагогічного колективу щодо запровадження концептуальних засад Нової української школи.

Соціальний педагог закладу Олена Миколаївна Ошевська поділилася досвідом щодо психолого-педагогічного супроводу учасників пілотного проекту з упровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

Завідувач відділу практичної психології і соціальної роботи Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради Марина Миколаївна Свириденко провела інтерактивне заняття для вчителів 3-4 класів з теми «Емоційна готовність учителя до інноваційної діяльності».

Керований перегляд відеозапису інтерактивного заняття з учнями 1 класу з теми «Ми творимо театр» продемонструвала вчитель початкових класів Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27 Ірина Дмитрівна Ягупа.

Своїми враженнями від перебування в Путрівському навчально-виховному комплексі Київської області поділилася Віта Вікторівна Манєшкіна, методист із психологічної служби методичного кабінету відділу освіти Конотопської районної державної адміністрації.

Під керівництвом Ірини Володимирівни Марухиної, завідувача навчально-методичної центру психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, спеціалісти та методисти місцевих органів управління освітою обговорили напрямки діяльності спеціалістів психологічної служби щодо формування психологічної готовності педагогів, адміністрації, учнів та батьків до роботи в умовах Нової української школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO