ЗНОВУ НА РОЗГЛЯДІ – ОСВІТНІ ПРОЦЕСИ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

головнаДепартамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації у партнерстві з Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти продовжують низку семінарів-практикумів для керівників структурних підрозділів з питань освіти місцевих рад (об’єднаних територіальних громад) та директорів опорних закладів освіти. Чергова зустріч відбулася 28 листопада 2017 року і стосувалась досить складних питань.

З вітальним словом, окресливши вектори роботи, до учасників звернувся ректор Сумського ОІППО Юрій Нікітін; модератором виступив Сергій Грицай, проректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з наукової роботи.

Розпочався семінар з розгляду питання про співпрацю опорних закладів освіти із закладами вищої освіти області, представники провідних вишів надали інформацію про заходи, що сприяють вирішенням нагальних питань, виникаючих у територіальних громадах, та закликали учасників семінару активніше працювати із пропозиціями університетів Сумщини.

Далі робота стосувалась більш практичних питань, від чіткості й конкретності розробки яких залежить безпека життя усіх учасників навчального процесу. Про забезпечення виконання правил техніки безпеки у закладах освіти доповідали Анна Рижкова, провідний спеціаліст відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації та Олександр Прядко, інженер з охорони праці Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області.

Про стан організації харчування в закладах освіти йшлося у доповідях Світлани Бирченко, головного спеціаліста відділу дошкільної, загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації; Віталія Крючкова, начальника відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області; Валентини Фролової, головного спеціаліста відділу безпеки середовища життєдіяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області. Заслухавши виступаючих присутні висловили бажання провести семінари, за участі спеціалістів Держпродспоживслужби, для безпосередніх виконавців робіт – медичних працівників, працівників їдалень та обслуговуючого персоналу навчальних закладів.

У доповіді Лариси Тихенко, директора Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю було наголошено на організації позашкільної роботи у новостворених об’єднаних територіальних громадах. Алла Метейко, методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла про те, яким має бути обладнання кабінетів природничого циклу.

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму учасники обмінялись контактами із виступаючими та обговорили перспективи подальшої співпраці, необхідної для активного упровадження реформи децентралізації на місцях, а також для швидкого упровадження новацій Нової української школи в навчальні заклади об’єднаних територіальних громад.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO