І ЗАСІДАННЯ ОБЛАСНОЇ ТВОРЧОЇ ГРУПИ ВЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ

на головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 10 травня 2017 року, на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось І засідання обласної творчої групи вчителів історії «Практичні заняття як засіб формування предметних компетентностей учнів з історії».

У сучасній українській школі здійснюється активний пошук нових засобів та переосмислення усталених методичних прийомів навчання шкільних предметів. В основі цього переосмислення лежать ті процеси корінних суспільних змін, які відбулись в нашій країні протягом останніх двох десятиліть. Українська педагогіка відходить від авторитарної парадигми та демократизується. Відбувається переорієнтація на інноваційну модель розвитку освіти загалом та методики викладання історії зокрема. У цих умовах є досить актуальним урізноманітнення традиційних і базових умінь сучасного учня. Саме практичні заняття мають сприяти напрацюванню школярами навичок аналізу різних історичних джерел, розумінню ними важливості таких категорій, як час і простір, зміни та безперервність, причини та наслідки, значущість подій і про­цесів, культурна різноманітність, важливість доказів і можливість різних інтерпрета­цій.

У ході роботи учасники обласної творчої групи ознайомились із методикою організації та проведення практичних занять з історії, використанням засобів хмарного сервісу OFFICE 365 на уроках історії (методист з історії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку СОІППО Третьякова О.В.); педагоги отримали інформацію про можливості формування предметних компетентностей учнів за допомогою новітніх технологій: скрайбінга, інфографіки, гугл карт тощо (старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти СОІППО, кандидат педагогічних наук Драновська С.В.).

В обговоренні сучасних методів, форм, прийомів, технологій під час проведення практичних занять з історії взяли участь члени обласної творчої групи.

За результатами роботи члени обласної творчої групи  отримали методичні рекомендації  щодо організації та проведення практичних занять з історії.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO