Компетентнісний підхід у природничій освіті: сутність, проблеми, перспективи

 головну res10 травня 2017 року в актовій залі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася зустріч Ярошенко О.Г., доктора педагогічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України, член-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, автора програм, підручників та дидактичних посібників з хімії, з методистами, викладачами та учителями хімії Сумської області.

Учасників заходу, а це 68 учителів хімії області привітали: Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, к.пед.н.; Чайченко Н.Н., доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри хімії та методики навчання хімії природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка; Метейко А.В., методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Коростіль Л.А., доцент кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, к.пед.н.

Під час виступу Ярошенко О.Г. розповіла учасникам семінару про зміни, які відбудуться в новому навчальному році в структурі і навчальних програмах з хімії старшої профільної школи та закликала всіх узяти активну участь в їх он-лайн обговоренні. Також науковець обґрунтувала необхідність переходу на компетентнісний підхід у викладанні предмету та поділилася власним багаторічним досвідом упровадження групової діяльності в школах м.Київ.

Родзинкою виступу професора була презентація власного методичного комплексу з хімії, який відповідає сучасним вимогам «нової української школи» і є втіленням багаторічної плідної вчительської праці. Він складається з наступних матеріалів:

  • підручників для загальноосвітніх навчальних закладів – «Хімія» для 7, 8 та 9 класів;

  • робочих зошитів з хімії для 7, 8 та 9 класів;

  • зошитів для контрольних і практичних робіт з хімії для 7, 8 та 9 класів;

  • навчального посібника «Збірник задач і вправ з хімії» для учнів 7-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів;

  • повного повторювального курсу, підготовки до ЗНО з хімії (довідник та тестові завдання).

Автор зауважила, що всі презентовані матеріали схвалені до використання у загальноосвітніх навчальних закладах комісією з хімії Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України та мають відповідний гриф МОНУ. Презентації семінару додаються.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO