Початкова школа у контексті сучасних змін в освіті

Image0000123 березня 2017 року відбувся авторський науково-практичний семінар «Початкова школа у контексті сучасних змін в освіті». Проблематика семінару надзвичайно актуальна, адже початкова школа в авангарді змін в освіті. Від ефективного початку реформування залежить успішність реалізації Концепції нової української школи.

У семінарі взяли участь більше 130 педагогів, серед яких методисти управлінь (відділів) освіти (освіти і науки; освіти, молоді та спорту) міських рад, міськвиконкомів, районних державних адміністрацій, які опікуються початковою освітою, керівники навчальних закладів та вчителі початкових класів.

З вітальним словом до присутніх звернулися ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор історичних наук, доцент – Нікітін Юрій Олександрович та проректор з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – Грицай Сергій Михайлович. Вони акцентували увагу на важливості розуміння ролі вчителя початкових класів в реалізації нових освітніх напрямів, націлених на реформування початкової освіти.

Стало доброю традицією для вчителів початкових класів області проведення авторських науково-практичних семінарів з метою обговорення актуальних змін у галузі початкової освіти, важливих питань розвитку і реформування освітнього середовища, підготовки вчителів початкових класів до роботи за оновленими навчальними програмами та для отримання нових ідей та натхнення до роботи.

Проблему успішного навчання молодших школярів шляхом розвитку продуктивного мислення розкрила у своєму виступі кандидат фізико-математичних наук, психолог, учитель вищої категорії, співавтор підручників з математики, автор програми розвитку продуктивного мислення Гісь Ольга Михайлівна.

У рамках роботи семінару Ольгою Михайлівною Гісь проведено майстер-клас «Ідеї розвиваючих методик навчання в інноваційному підручнику «Математика» та презентовано нові підручники з математики.

Схвальні відгуки аудиторії отримало проведення круглого столу «Початкова школа в контексті змін в освіті: компетентнісний підхід та пошук нових ідей та методик» старшими викладачами кафедри дошкільної та шкільної освіти Декуновою Зоєю Володимирівною та Лавською Аллою Михайлівною.

Обговорення проблем і перспектив навчання молодших школярів в умовах сучасних змін в освіті відбулося за участі спеціаліста зі зв’язків із громадськістю та пресою видавництва «Ранок», дитячої письменниці Яковенко Любов Василівни, яка презентувала авторські методичні видання та познайомила з планами на майбутнє.

Присутніх об’єднало прагнення до удосконалення, творчості, пошуку нових ідей. За результатами роботи учасники семінару отримали сертифікати учасників авторського науково-практичного семінару «Початкова школа у контексті сучасних змін в освіті». Досвід, набутий педагогами сприятиме підвищенню професійної компетентності та буде впроваджуватися й поширюватися у загальноосвітніх навчальних закладах області.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO