Обласний семінар-практикум із «Захисту Вітчизни»

 головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, 16 січня на базі Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 відбувся обласний семінар-практикум з теми «Формування предметної компетентності учнів у процесі вивчення теми «Домедична допомога в умовах бойових дій» предмета «Захист Вітчизни».

Мета заходу – відпрацювання прийомів з теми «Домедична допомога в умовах бойових дій»: транспортування «поранених» з поля бою; зупинка кровотечі; накладання первинних пов’язок та джгута для зупинки кровотеч, шин при переломах кісток і пов’язки.

У роботі семінару взяли участь 17 учителів предмета «Захист Вітчизни» з: Білопільського, Буринського, Великописарівського, Глухівського, Конотопського, Лебединського, Липоводолинського, Охтирського, Роменського, Тростянецького, Шосткинського районів, міст Суми, Конотоп, Ромни, Охтирка, Лебедин.

Відкрила семінар, ознайомила учасників з програмою роботи, розкрила питання особливостей методики викладання теми «Домедична допомога в умовах бойових дій» предмета «Захист Вітчизни»
Сукачова Н.М., методист з національно-патріотичної роботи та «Захисту Вітчизни» Сумського ОІППО.

Із порядком проведення призову у 2017 році ознайомив Олейник А.В., спеціаліст відділу комплектування та призову Сумського обласного військового комісаріату, старший лейтенант.

Козловський І.В., представник Комітету національної безпеки України, провів для присутніх майстер-клас «Надання домедичної допомоги в секторі обстрілу. Зупинка кровотечі з ран шиї, тулуба, кінцівок за допомогою спеціальних джгутів. Надання допомоги в секторі укриття. Зупинка кровотечі з рани тулуба за допомогою гемостатичних засобів. Зупинка кровотечі з рани кінцівки за допомогою спеціальних перев’язувальних пакетів. Введення знеболювальних засобів за допомогою шприца-тюбика. Проведення серцево-легеневої реанімації».

Козловський І.В., представник Комітету національної безпеки України та Богданов В.В., студент 5-го курсу медичного інституту СумДУ провели тренінг виконання прийомів: зупинка кровотечі з рани тулуба за допомогою гемостатичних засобів; зупинка кровотечі з рани кінцівки за допомогою спеціальних перев’язувальних пакетів; введення знеболювальних засобів за допомогою шприца-тюбика; проведення серцево-легеневої реанімації; транспортування «пораненого» з поля бою.

Для організації та проведення уроків з теми «Домедична допомога в умовах бойових дій» учасники обласного семінару-практикуму отримали методичні рекомендації та мультимедійнупрезентацію. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO