Компетентнісне читання як складова Міжнародного дослідження якості освіти PISA

на головну8 лютого 2017 року у Міністерстві освіти і науки України відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів української мови та літератури обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти «Компетентнісне читання як складова Міжнародного дослідження якості освіти PISA», участь у якому брала Шерстюк Л.М., методист української мови та літератури Сумського ОІППО.

Україна вперше долучиться до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA у 2018 році. Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов’язаних з оволодінням шкільними програмами.

На семінарі Вакуленко Т.С., начальник відділу досліджень та аналітики Українського центру оцінювання якості освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, презентувала виступ «Засадничі питання міжнародного дослідження якості освіти PISA – 2018».

Ломакович С.В., методист відділу досліджень та аналітики Українського центру оцінювання якості освіти, доктор філологічних наук, професор, ознайомила учасників із основними положеннями дослідження PISA в галузі читання.

Учасники семінару аналізували в групах тестові завдання PISA з читання, розробляли рекомендації щодо перевірки завдань відкритої форми, представляли результати своєї роботи.

Отже, читацька грамотністьвизначається як здатність особи розуміти прочитаний текст, шукати нову інформацію, її відтворювати та використовувати, інтерпретувати зміст й формулювати власні висновки, усвідомлювати й оцінювати зміст та форму тексту тощо.

Учителям необхідно на уроках працювати з різноманітними текстами: одиничними, множинними, цілісними, перерваними, змішаними тощо.

Тестові завдання PISA з читання розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням:

http://pisa.testportal.gov.ua/read.

1

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO