Відбулося чергове засідання науково-методичної ради Інституту

Logo20 жовтня 2016 року відбулося чергове засідання науково-методичної ради Інституту.

Першим на порядку денному розглянуто питання про впровадження нових форм та методів національно-патріотичного виховання у навчальних закладах Сумської області та на курсах підвищення кваліфікації. Заслухавши і обговоривши доповідь старшого викладача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, завідувача лабораторією з проблем національно-патріотичного виховання П'ятаченка Юрія Васильовича та співдоповідача Сукачову Наталію Михайлівну – методиста з національно-патріотичної роботи та «Захисту Вітчизни» навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку науково-методична рада рекомендувала активніше впроваджувати інноваційні технології у роботі лабораторії з національно-патріотичного виховання та висвітлювати ефективну діяльність з національно-патріотичного виховання в закладах освіти Сумської області на офіційному сайті інституту.

Члени науково-методичної ради запропонували порушити питання перед ректоратом інституту щодо створення сучасного кабінету з національно-патріотичного виховання на базі КЗ СОІППО з відповідним фінансуванням.

Окрім того, голова науково-методичної ради, проректор з наукової роботи Сергій Михайлович Грицай, подякував виступаючим за активну роботу з національно-патріотичного виховання, що проводиться у закладах освіти області та рекомендував їм вивчити можливість щодо розробки проекту програми заходів з національно-патріотичного виховання з періодом дії до 2020 року, яка б відповідала указу Президента України від 13.10.2015 №580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2020 рр.».

Друге питання порядку денного присвячено обговоренню організації та проведенню ІІ щорічної он-лайн науково-освітньої виставки «Інноваційні стратегії інформатизації освіти» (доповідач – Лобода В.В., викладач кафедри дошкільної та шкільної освіти), яка проходить на Інтернет-ресурсі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з 15 жовтня по 15 листопада 2016 року.

Метою проведення виставки є сприяння інформатизації освіти, поширення комп’ютерних та Інтернет-орієнтованих технологій навчання й виховання підростаючого покоління; стимулювання створення якісних інформаційних ресурсів; поширення і підтримка кращих молодіжних проектів у мережі Інтернет; створення тематичних цифрових архівів інформаційних і методичних ресурсів з навчальних предметів; налагодження ефективної інформаційної взаємодії установ освіти та учасників навчально-виховного процесу шляхом формування мережних спільнот. Тематика виставки 2016 року: «Практична медіаосвіта: інноваційні підходи впровадження».

Третім питанням порядку денного розглянуто питання про участь науково-педагогічних працівників КЗ СОІППО у Міжнародних, Всеукраїнських та регіональних науково-методичних заходах (доповідач: Кириченко О.М. – завідувач науково-видавничим відділом). За звітний період 16 науково-педагогічних працівників інституту взяли участь у тринадцяти науково-методичних заходах: у 2 – Міжнародного рівня; у 6 – Всеукраїнського та у 5 – обласного рівнів.

Четверте питання присвячено результатам експертизи авторських навчальних програм, науково-методичних видань та методичної продукції (доповідач: Вознюк А.В. - кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психології) відповідно до яких науково-методичні розробки працівників інституту отримали рекомендації до друку. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO