Всеукраїнський науково-методичний семінар у Сумському ОІППО

на головну resВідповідно до плану роботи Міністерства освіти і науки України на 2016 рік, 1 червня 2016 року у Сумському ОІППО відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар методистів (завідуючих кабінетів) інформатики обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти «Навчання інформатики в загальноосвітніх навчальних закладах у рамках оновлення навчальної програми з інформатики для учнів 5-9 класів», на який прибули представники областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської та м. Київ.

Семінар розпочався з вітань творчими колективами Сумщини учасників заходу.

Урочисто відкрили семінар: Кудренко Б.В., головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України; Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО, к.пед.н., доцент, яка виконувала функції модератора заходу.

На семінарі було презентовано систему методичної роботи Сумського ОІППО, досвід співпраці з вищими навчальними закладами у рамках інформатичної освіти Сумщини, освітні ініціативи Сумських волонтерів та Конотопського ІТ кластеру.

Активними учасниками семінару стали: 2 проректори, 1 доктор наук, 3 кандидати наук, 3 завідувача кафедр, 6 доцентів, 3 старші викладачі та 19 методистів.

Пленарна частина семінару, яка відбувалася у Сумському ОІППО, розпочалася виступом Удовиченко І.В., проректора з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО, к.пед.н., доцента за темою «Організаційно-функціональна модель методичної «К-взаємодії» педагогів Сумської області».

Іваненко Н.Е., методист з інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, розкрила особливості методичних аспектів роботи з учителями інформатики Сумської області, організаційного супроводу участі загальноосвітніх навчальних закладів у проектах, експериментах, програмах.

Семеніхіна О.В., проректор з науково-педагогічної роботи СумДПУ ім. А.С. Макаренка, к.пед.н., доцент висвітила питання співпраці кафедри інформатики СумДПУ та Сумського ОІППО, у контексті розвитку інформатичної освіти Сумщини.

Довбиш А.С., завідувач кафедри комп'ютерних наук СумДУ, науковий керівник проблемної науково-дослідницької лабораторії інтелектуальних систем, професор виступив із доповіддю «Формування сучасної особистості засобами інформаційно-комунікаційних технологій».

Івашова Н.В., заступник директора AMC Bridge, к.економ.н., організатор освітнього проекту «Стань IT-шніком» та Летюга Ю.Р., маркетолог інтернет-агенції «ЛМР», координатор проекту «Комп’ютери – дітям», регіональний координатор проекту «CodeClub», організатор освітнього проекту «Стань IT-шніком» презентували освітні ініціативи Сумських волонтерів; Ребров О.В., засновник  Конотопського IТ кластеру та Гланц Д.А., засновник  Конотопського IТ кластеру «Потенційні можливості розвитку IT кластерів у регіоні України».

Практична сесія відбулась у Сумській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 10 ім. О. Бутка м. Суми, яка розпочалась з презентації середовища життєтворчості учнів директором закладу Купреєвою Н.М. та інформаційним дайджестом методичного зростання учителя-предметника Черненко В.О.

Окрім того, учасники семінару взяли участь у тренінгу «Від підприємливої особистості – до ІТ спеціаліста. Як творити підприємницьке тло на уроках інформатики», який провела Козак Л.З., методист інформаційно-методичного центру Надвірнянської райдержадміністрації Івано-Франківської області.

Завершилась практична сесія «круглим столом» «Навчання інформатики в загальноосвітніх навчальних закладах у рамках оновлення навчальної програми з інформатики для учнів 5 - 9 класів», який проводив Кудренко Б.В., головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України (виступали: ЗавадськийІ.О., доцент Київського національного університету ім. Т. Шевченка, член авторського колективу з оновлення навчальної програми з інформатики для учнів 5-9 класів; Пойда С.А., завідувач відділу дистанційного навчання Вінницької академії неперервної освіти «Підготовка учителів інформатики до впровадження нової програми для 5-9 класів у Вінницькій області»; Рудик О.Б., доцент Київського університету імені Бориса Грінченка – «Проблемні аспекти наступності навчальних програм початкової та основної школи з інформатики»). Були обговорені актуальні питання щодо змін та оновлення навчальної програми з інформатики для учнів 5-9 класів.

Завершилась програма семінару екскурсією «Вулицями старого міста», яку провів Пятаченко Ю.В., старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти Сумського ОІППО.

Учасники Всеукраїнського семінару висловили слова вдячності організаторам заходу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO