Технологія веб-квест у методичному арсеналі сучасного вчителя

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського ОІППО на 2016 рік, 10 березня 2016 року відбувся обласний семінар для вчителів історії «Технологія веб-квест у методичному арсеналі сучасного вчителя».

На заході були присутні вчителі Білопільського, Буринського, Глухівського, Краснопільського, Кролевецького, Лебединського, Недригайлівського, Охтирського, Роменського, Тростянецького районів; мм. Лебедин, Охтирка; Обласної гімназії-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей.

Семінар складався з двох частин – теоретичної, зорієнтованої на розкритті питаннь веб-квест як спосіб розвитку творчого мислення на уроках історії, поняття та сутність проектної технології веб-квест (методист історії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку СОІППО Третьякова О.В.), алгоритм і методичні вимоги до створення веб-квеста (старший викладач кафедри соціальної освіти СОІППО Ніколаєнко С.П.), навчальні веб-квести як метод і засіб розвитку навичок інформаційної діяльності учнів (старший викладач кафедри освітніх та інформаційних технологій СОІППО Герасименко Н.В.).

Під час практичної частини семінару учасники ознайомилися з історичним веб-квестом «Мандрівка до Стародавньої Греції» http://webquesthistory.blogspot.com/. Учителі отримали практичні знання з застосування сучасної освітньої технології веб-квест на уроках історії, навчалися працювати з сучасними сервісами (Google Drive (Google Диск), GoogleMaps (Google Карти та  Google Земля), які можна використовувати  для створення онлайн-газет, відгуків, проведення рефлексії та  спільної віддаленої  роботи.

На семінарі відсутніми були представники В-Писарівського, Конотопського, Л-Долинського, Путивльського, Середино-Будського, Сумського, Шосткинського, Ямпільського районів; мм. Суми, Конотоп, Ромни, Шостка; Державного ліцею з підвищеною військовою підготовкою імені І.Г. Харитоненка «Кадетський корпус».

Захід  сприяв розширенню  методичних  можливостей учителів історії,  підвищенню педагогічної майстерності, урізноманітненню форм проведення уроків історії з метою стимулювання навчальної діяльності учнів.

За результатами роботи вчителі отримали рекомендації щодо ефективного застосування веб-квесту на уроках історіїта корисні посилання для роботи з інформаційно-комунікаційними технологіями.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO