ВЧИМОСЯ У НАЙМЕНШИХ

SDC13334 resВідповідно до плану роботи КЗ СОІППО з 11 січня по 19 лютого 2016 року були проведені очно-дистанційні виїзні курси підвищення кваліфікації вихователів дошкільних навчальних закладів міста Охтирки. Курси проходили на базі дошкільного навчального закладу "Теремок" (завідувач Горобець Т.В.). Згідно з навчально-тематичним планом на курсах переважали інтерактивні форми навчання, модераторами яких стали старші викладачі кафедри дошкільної та шкільної освіти Ковтун Є. Ф. та Цимерман І.Л.

До початку такого інтерактивного навчання проводилася оцінка, яка ґрунтувалася на врахуванні очікування та потреб, можливостей та обмежень слухачів. Викладачі старались бути ненав’язливими організаторами і керівниками навчальної діяльності, що забезпечило активну і творчу взаємодію учасників. Ділові ігри дозволили, спираючись на досвід і знання вихователів організувати ефективне використання різних педагогічних методів, зокрема, активних, за рахунок створення позитивної атмосфери в групі та спрямуванні на формування умінь педагогічної діяльності.

Особливо цікаво пройшла ділова гра «Забезпечення умов становлення мовленнєвої компетентності дошкільника», мета якої – підвищення психолого-педагогічної культури вихователів дошкільних навчальних закладів щодо проблем мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку. У ході активного навчання було активізовано теоретичні знання слухачів, які фахово проаналізували складові освітньо-мовленнєвого середовища, як засобу мовленнєвого розвитку у дошкільному закладі та у родині. Слухачам цікаво було працювати у різних рольових групах та з певної соціальної позиції висловлювати своє бачення щодо запропонованих питань. У ході стимулювання педагогічної творчості вихователів було визначено оптимальні методи і прийоми мовленнєвої роботи з дітьми дошкільного віку та напрацьовано методичні рекомендації до організації такої роботи.

Під час роботи круглого столу «Виховання екологічної культури дітей дошкільного віку» вихователь дошкільного навчального закладу «Теремок» Овчаренко Т.В. запросила всіх до групи «Равлик», де слухачі мали змогу спостерігати, як дошкільнята доглядають за улюбленцем групи равликом. Чергові в куточку природи купали равлика, годували та із захопленням розповідали цікавинки із життя цього, одного із найменших створінь природи. Педагоги були вражені рівнем екологічної культури п’ятирічних дітей.

Педагогічна практика була організована на базі дошкільного навчального закладу «Орлятко» (завідувач Харченко Т.В.). Вихователі закладу Шевченко Н.І., Цокур Т.В., Бутко Я. В. продемонстрували організацію комплексних та тематичних занять, що були змістовними, цікавими та методично виправданими. Вихователь Корнієнко Т. М. поділилася досвідом роботи по співпраці із родинами вихованців. Слухачі проаналізували предметне середовище цього закладу і відзначили, що саме таке середовище є розвивальним і забезпечує шлях дитини до пізнання.

Під час захисту екзаменаційних письмових робіт, слухачі курсів довели, що самостійне навчання стало засвоєнням теорії та її перевірки практикою, осмисленням досвіду роботи. Особливо цікавими були презентації робіт Шевченко Н.Є., Гільової З.М.,Криворот Л.В., Канівець Н.І., Наумкіної С.Б., Дудіної Т.Б., Харченко А.Є.Калюжної Н.В., Титаренко В.М.

Курси проходили у належних організаційних, педагогічних та побутових умовах. Учасники педагогічного процесу мали змогу користуватися мультимедійною установкою, що у значній мірі сприяло оптимізації навчання. Слухачі та викладачі дуже вдячні завідувачам дошкільними навчальними закладами та методисту з дошкільної освіти ММК відділу освіти Охтирської міської ради Демченко Л.І. за надану можливість працювати в організаційному та психолого-педагогічному комфорті.

Куратор групи, старший викладач кафедри дошкільної та шкільної освіти КЗ СОІППО Ковтун Є.Ф. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO