Особливості зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року

Female-student-studying-014 resultПодання реєстраційних документів особами, які проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році (реєстрація) відбудеться з 1 лютого до 4 березня 2016 року.

Внесення за вимогою учасників змін до реєстраційних документів (перереєстрація) триватиме до 18 березня 2016 року.

 

Подання реєстраційних документів для участі в додатковій сесії учасниками антитерористичної операції, особами з неконтрольованих територій, які не встигли зареєструватися в основний період, а також особами, які за рішенням судів перебувають в установах пенітенціарної системи, триватиме з 19 березня до 20 травня 2016 року.

Кожен учасник має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Серед обраних чотирьох предметів зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури є обов’язковим для всіх учасників; результати зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Окрім української мови і літератури, за бажанням, учасник обирає математику або історію України (період ХХ – початок ХХІ століття), оцінки яких зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію. У разі, якщо для вступу до вищого навчального закладу необхідно складати зовнішнє незалежне оцінювання з математики та історії України, то учасник під час реєстрації обирає обидва предмети, адже вони будуть проведені у різні дні, але як результат державної підсумкової атестації йому буде зараховано лише один.

Графік проведення ЗНО 2016:

1. Українська мова і література 5 травня.

2. Математика 11 травня.

3. Історія України 13 травня.

4. Російська мова 3 червня.

5. Іспанська мова 6 червня.

6. Англійська мова 7 червня.

7. Німецька мова 8 червня

8. Французька мова 9 червня.

9. Біологія 10 червня.

10. Фізика 13 червня.

11. Географія 15 червня.

12. Хімія 17 червня.

Проведення додаткової сесії для учасників, які не змогли взяти участь в основній сесії, триватиме з 14 червня до 4 липня 2016 року.

Зміст програм зовнішнього незалежного оцінювання залишається незмінним у порівнянні з програмами 2015 року.

Для вступу до вищого навчального закладуабітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінюваннявиключно 2016 року.

Щодо характеристик сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року, то необхідно звернути увагу на деякі зміни, що відбулися у характеристиках предметів, з яких буде проводитися державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Українська мова і література

На виконання роботи відведено180 хвилин.

Результат виконання завдань з української мови та завдання з розгорнутою відповіддю буде зараховуватися як державна підсумкова атестація. Результат виконання всієї сертифікаційної роботибуде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.

Історія України

Загальна кількістьзавдань – 60.

На виконання роботи відведено150 хвилин.

Робота складається з двох частин:

  •  частина 1 «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.» містить 30 завдань різних форм;
  • частина 2 «Історія України від найдавніших часів до кінця ХІХ ст.» містить 30 завдань різних форм.

Результат виконання завдань частини 1«Історія України ХХ – початку ХХІ ст.»буде зараховуватися як державна підсумкова атестація.Результат виконання всієї сертифікаційної роботибуде використовуватисяпід час прийому до вищих навчальних закладів.

Математика

Загальна кількістьзавдань – 33.

На виконання роботи відведено180 хвилин.

Сертифікаційна робота з математикискладається із завдань чотирьох форм:

1. Завдання з вибором однієї правильної відповіді (1-20).

2. Завдання на встановлення відповідності (21-24).

3. Завдання відкритої форми з короткою відповіддю (25-30).

4. Завдання з розгорнутою відповіддю (31-33).

Завдання з розгорнутою відповіддювиконуютьсянабланку Б.

Результат виконання завдань 1-28, 31, 32буде зараховуватисяяк державна підсумкова атестація.Результат виконання всієї сертифікаційної роботибуде використовуватисяпід час прийому до вищих навчальних закладів.

Переклад завдань сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, крім української мови і літератури, російської мови та іноземних мов, буде здійснено також кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Сертифікаційні роботи з усіх предметів будуть однорівневими (за даними Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти ).

Для визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з кожного предмета буде встановлено«пороговий бал»,тобто та кількість тестових балів, яку моженабрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат з цього предмета для вступу до вищих навчальних закладів. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році проводиться на платній основі.

2 квітня 2016 року учасники матимуть змогу скласти українську мову і літературу, а 9 квітня іноземні мови, біологію, географію, історію України, математику, фізику, хімію та російську мову.

Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 5 до 30 січня 2016 року на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (http://zno-kharkiv.org.ua) розділ сайту «Пробне ЗНО».

Електронне запрошення про час і місце проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання учасники зможуть самостійно роздрукувати з 12 березня зі свого «Особистого кабінету учасника пробного ЗНО», а дізнатися про свій результат учасники зможуть вже з 11 квітня, скориставшись спеціальним сервісом для визначення результату.

Модератор з питань ЗНО – Остапенко Олена Іванівна

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO