Ось і склали учасники зовнішнього незалежного оцінювання свій перший тест…

zno2015У п’ятницю 24 квітня в Україні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, завдання якого були розроблені Українським центром оцінювання якості освіти. Участь у безкоштовному тестуванні взяли учні 11-х класів та випускники шкіл минулих років, які планують вступати до вищих навчальних закладів.

За попередніми даними зареєструвалося 8079 осіб, взяло участь 7674, що становить 95%.

Тестування проходило на базі вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації (міста Конотоп, Ромни, Суми, Шостка), професійно-технічних навчальних закладів (місто Суми) та загальноосвітніх навчальних закладів (міста Конотоп, Охтирка, Ромни, Суми, Шостка). Загальна кількість пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури – 33.

Учасники писали сертифікаційну роботу рівно 150 хвилин базового рівня та 210 поглибленого, який був у п’яти пунктах проведення ЗНО (Сумський державний університет (Корпус 1), Охтирська загальноосвітня школа I-III ст. №3 Охтирської міської ради, Конотопський інститут Сумського державного університету, Роменський коледж Сумського національного аграрного університету, Шосткинський інститут Сумського державного університету (Корпус Д).

Учасник зовнішнього незалежного оцінювання може бути позбавлений права проходити зовнішнє незалежне оцінювання у випадку порушення процедури: в аудиторії, де проводиться тестування, він заважає іншим абітурієнтам працювати над тестом, або спілкується з іншими абітурієнтами, або передає їм будь-які предмети чи матеріали, засоби зв’язку, друковані чи рукописні матеріали.

24 квітня порушили процедуру 4 учасники (у них було виявлено мобільні телефони). Рішення про припинення роботи абітурієнтів над тестом було прийнято колегіально Уповноваженою особою УЦОЯО, відповідальним за пункт проведення тестування і старшим інструктором відповідної аудиторії. Виявлено мобільні телефонипрацівниками Державної служби охорони з допомогою металодетектора у Сумському державному університеті (корпус 1), Сумському національному аграрному університеті та Сумському центрі професійно-технічної освіти.

Допуск до пункту тестування розпочинається за 45 хвилин та припиняється за 10 хвилин до початку зовнішнього незалежного оцінювання. Будь-яке запізнення унеможливить проходження тесту. 24 квітня запізнень на пункти проведення ЗНО не було.

З метою забезпечення об'єктивності, відкритості та прозорості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році, широкого застосування на пунктах проведення ЗНО набуло громадське спостереження. Майже на усіх пунктах проведення ЗНО були присутні представники із громадських організацій «Ліга захисту», «Молода Січ», «Крокс», «Світ» та батьківського комітету. У Машинобудівному коледжі Сумського державного університету та Сумському державному університеті був присутній державний контроль.

Усі 33 пункти проведення ЗНО 24 квітня були забезпечені чергуванням медичних працівників, представників управління Міністерства внутрішніх справ та представників державної служби охорони, які охороняли тестові матеріали. У цей же день представниками Сумського обласного вузла спеціального зв’язку контейнер з бланками відповідей учасників було доставлено за призначенням.

Ті учасники, хто з поважних причин не взяли участі у ЗНО з української мови та літератури 24 квітня, зможуть це зробити під час додаткової сесії 9 червня. Для цього протягом п’яти робочих днів, включаючи день проведення ЗНО, вони мають подати відповідні документи до навчально-методичного відділу ЗНО Сумського ОІППО:

- Заява встановленого зразка.

- Копія сертифіката, завірена особистим підписом заявника.

- Оригінал або копія документа, що підтверджує поважну причину, яка перешкодила взяти участь в основній сесії ЗНО, завірена особистим підписом заявника.

(Додаткову інформацію можна отримати зат. (0542) 33-03-29) 

Олена Остапенко

завідувач навчально-методичного відділу ЗНО

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO