Відповідальність – критерій зрілості особистості

главна resultСучасне соціальне напруження у суспільстві ускладнює процес адаптації учнів підліткового віку до нових умов, їх орієнтацію в нестандартних суспільних вимогах, провокує дезорієнтацію у поведінці. Це загострює проблему формування у підростаючої особистості ціннісного ставлення до себе, до інших, до суспільства та визначає нагальну потребу у формуванні відповідальності в учнів старшого підліткового віку, які вже прагнуть до самоствердження в різних сферах життя як дорослі, але за своїм статусом, психофізичними можливостями та соціальним досвідом залишаються дітьми.

Ці та інші питання стали предметом обговорення на обласному семінарі практичних психологів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації «Формування відповідальності у підлітка за саморозвиток та самореалізацію своєї особистості», що відбувся 24 лютого 2015 року на базі ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу».

Учасники семінару познайомилися зі складовими, критеріями відповідальності, шляхами ефективного психолого-педагогічного супроводу розвитку відповідальності у підлітків.

Великий інтерес у присутніх викликала презентація досвіду роботи щодо використання арт-технік у формуванні суб’єктивного локус контролю особистості, представленогоЛарисою Смирновою, практичним психологом Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу. Власними напрацюваннями поділилися практичні психологи машинобудівного коледжу Сумського державного університету Яна Коломієць, Білопільського вищого професійного училища Олена Логвин, Роменського коледжу КНЕУ Сергій Федько («Особливості формування самоконтролю в підлітковому віці», «Життєві цінності як один із механізмів формування самосвідомості підлітка» тощо).

Під час заключного обговорення учасники семінару відмітили високий професіоналізм виступаючих, підвищення рівня фахової компетентності щодо організації супроводу розвитку відповідальності у підлітків.

DSC 0346 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO