ЩОБ НАВЧАТИ ЗДОРОВОМУ ХАРЧУВАННЮ УЧНІВ СПОЧАТКУ ТРЕБА ЗНАТИ САМОМУ

1 головнаТак      можна       окреслити     мету      двох      лекційних    занять  25-26 березня 2025 року, проведених для педагогів Шосткинської громади на їх запит.

Лекції з елементами інтерактиву, які педагогам провела Валентина УСПЕНСЬКА, доцент, керівник лабораторії здоров’яспрямованої освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, були означені темами: «Рекомендації й основи здорового харчування людини. Корисні й шкідливі продукти харчування». «Вимоги до денного раціону. Ресурси достовірної інформації. Харчування й шкільна освіта».

Харчування в житті людини відіграє найбільш значущу роль у її здоров’ї. За думками експертів, його вплив серед інших складових здорового способу життя найбільший – 80 %. Сьогодні здорове харчування в тренді, бо нарешті прийшло усвідомлення, що причина трьох основних хвороб, від яких потерпає людство – серцево-судинні, цукровий діабет і онкологічні – криється саме в харчуванні.

Керуючись Рекомендаціями до здорового харчування дорослих (затверджених Міністерством охорони здоров’я 17.12.2017), інформацією лекцій, онлайн-ресурсів, публікацій, виступів по телебаченню провідної експертки України, дієтолога та ендокринолога, директорки Клініки дієтології Наталії САМОЙЛЕНКО, педагогам Шосткинської громади було донесено структуровану інформацію щодо режиму харчування, вимог до нутрієнтів їжі, продуктів харчування, води. Здорове харчування пов’язане з фізичною активністю, повноцінним сном, то не обійшлось й без згадки про це. Запропоновано перелік достовірних ресурсів для подальшого використання у організації власного здорового харчування.

Слухачами лекцій були понад 130 педагогів, які висловили схвальні відгуки та побажання використовувати набуту інформацію і своєму житті.

Двома лекціями вичерпати зміст актуальної інформації щодо здорового харчування людини неможливо. Запрошуємо педагогів розширити свій інформаційних кругозір за темами здорового способу життя (харчування та інші) для себе й інших учасників освітнього процесу на курсах за вибором у 2026 році «Практичні кейси формування здоров’язбережувальної компетентності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану та повоєнний період». Отримати можливість упроваджувати «Уроки здорового харчування» можна після проходження фахових курсів за категорією педагогів «Учителі інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» і навчального курсу «Уроки здорового харчування».

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO