19 ЖОВТНЯ – ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ

1День відповідальності людини в Україні відзначають щороку 19 жовтня, у день народження видатного українця, візіонера, співзасновника Всесвітнього економічного форуму в Давосі, очільника Міжнародного інституту менеджменту в Женеві – Богдана Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини».

Відповідне рішення, щодо вшанування пам’яті видатного українця, було прийнято Постановою Верховної Ради України від 21.07.2021 №  1705-IX «Про встановлення Дня відповідальності людини». За відповідне рішення проголосували 308 із 356 народних депутатів. 

Метою відзначення Дня відповідальності людини – є заклик до переосмислення відповідальності, як базової цінності кожної людини, що сприяє покращенню персонального життя та ефективному розвитку спільнот, міст, країн та світу. Україна – перша країна у світі, що відзначає День відповідальності людини на державному рівні.

Ціннісною основою Дня відповідальності людини є Декларація відповідальності людини, створена Богданом Гаврилишиним у 2014 року. Декларація відповідальності людини складається з 15 пунктів про відповідальність на персональному, міжособистісному рівні, щодо свого міста, країни та цілого світу. Ці пункти є дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства, із погляду гуманістичних цінностей, та однією з передумов до виконання Загальної декларації прав людини, затвердженої Генасамблеєю ООН 1948 року.

Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує провести у закладах освіти, до Дня відповідальності людини  тематичні заходи, бесіди про відповідальність людини, відповідно до пунктів Декларації відповідальності людини.

З інформаційними матеріалами до Дня відповідальності людини можна ознайомитися за покликаннями: https://bhfamily.org/ (фонд родини Богдана Гаврилишина), https://posters.bhfamily.org/ (виставка «Тихий фестиваль відповідальності»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO