ПРЕВЕНЦІЯ СУЇЦИДУ В ГРОМАДАХ

08Україна входить у десятку країн з високим рівнем суїцидів. У часи війни проблема суїциду тільки поглиблюється, адже війна є надзвичайною подією, яка негативно впливає на психоемоційний стан дітей та дорослих. Розумінню проблеми суїциду, а також тому, як впоратися із ситуацією, коли людина знаходиться в суїцидальній кризі, було присвячено воркшоп «Превенція суїциду в громадах».

Захід проведено 20 вересня 2024 року навчально-методичним центром психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У його роботі взяли участь психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Під час воркшопу Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, Лариса КОНДРАТЕНКО, методист центру, ознайомили присутніх з одним із дієвих шляхів попередження самогубств, який наразі широко використовується у 83 країнах світу – гейткіпінгом. Існує багато досліджень, проведених в різних країнах, які засвідчують, що гейткіпінг є ефективним підходом до попередження суїцидів у громадах, організаціях, закладах освіти, де люди часто зустрічаються, спілкуються, і отже мають змогу помітити зміни у поведінці один одного і втрутитися, якщо для цього є підстави.

Учасники мали можливість обговорити міфи та факти щодо суїциду, настрожувальні ознаки  суїцидальної поведінки; ознайомитися з алгоритмом розмови гейткіпера з людиною, яка має ризик самогубства; познайомитися з ресурсами, до яких люди в суїцидальній кризі можуть звернутись з метою подальшої допомоги. По закінченню воркшопу психологи отримали методичні матеріали.

У подальшому планується проведення воркшопу також для практичних психологів і соціальних педагогів закладів освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO