29 СЕРПНЯ –ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ

golovnaЩороку, 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23.08.2019 № 621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Дата 29 серпня обрана в пам’ять про Іловайську трагедію 2014 року.

Ця подія також відома як Іловайський котел. Того дня окуповане російськими військами та «ДНР» місто мали покинути українські військові. Окупанти обіцяли відкрити гуманітарний коридор для ЗСУ, але обстріляли українських військових під час виходу з Іловайська. За даними Українського інституту національної пам’яті, там полягли 366 українських воїнів, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні.

Символом цього дня є соняшник, оскільки більшість військових ЗСУ загинули на півдні та південному сході країни, де багато соняшникових полів.

Сонях – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це –символ життя України. Із чорним, як українська земля, зернятком, що обов’язково проросте, бо українці й далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора.

Війна в Україні триває вже 10 років. Повномасштабне вторгнення, у лютому 2022 року, російських військ в Україну остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму та відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат України у боротьбі за суверенітет і соборність.                   

За цей час тисячі хоробрих синів і дочок України загинули через військові дії. Кожен загиблий на фронті – це неоціненна втрата для країни і для сім’ї військового.

Пам’ять про борців та  їхні подвиги є найвищою цінністю у шкалі нашої національної ідентичності. А віра та впевненість, що в разі загибелі на полі бою, жертовність воїна буде пошанована на державному рівні, є дуже важливою для підняття морального духу військовослужбовців.

Із метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в учнівської молоді, рекомендуємо: протягом вересня 2024 року, у закладах загальної середньої освіти, провести національно-патріотичні, інформаційно-просвітницькі заходи (тематичні виховні години, уроки патріотичного виховання, уроки пам’яті, уроки-реквієми, уроки мужності, круглі столи, патріотичні читання, флешмоби, виставки малюнків, інформаційні хвилинки, книжкові виставки) на теми: «Пам’ять єднає», «Душу і тіло ми положимо за нашу свободу», «Героям слава – вписано в серцях», «Спіть спокійно, Герої: трагедія під Іловайськом», «Хто вмирає в боротьбі – у серцях живе повіки», «Пам’ятаємо загиблих, шануємо живих…», «За волю, правду і майбуття». 

29 серпня – забезпечити приспущення Державного прапора України у закладах загальної середньої освіти, – на знак вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Пам’ятаємо, шануємо героїв, які віддали життя за Україну! Вічна та світла пам’ять! Герої не вмирають!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO