ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ХІМІЇ ТА БІОЛОГІЇ

головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, 21 травня 2024 року відбувся обласний семінар «Актуальні питання реалізації змісту модельних навчальних програм із хімії та біології у закладах загальної середньої освіти (цикл базового предметного навчання в Новій українській школі)» для вчителів хімії та біології, які у 2024-2025 навчальному році розпочнуть реалізацію модельних навчальних програм у 7 класі.

У теоретичній частині семінару Метейко А.В., методист природничої освітньої галузі, хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, акцентувала увагу педагогів на нормативних документах, що регулюють упровадження концепції «Нова українська школа» у базовій загальній середній освіті на циклі базового предметного навчання; наголосила на навчально-методичному забезпеченні для реалізації модельних навчальних програм з хімії у 7 класі; навела приклади навчальних платформ та онлайн-інструментів, що можуть стати у нагоді вчителям хімії.  

Продовжуючи тему організації освітнього процесу під час вивчення біології в 7 класах Нової української школи на циклі базової предметного навчання, Верба О.В., методист соціальної і здоров’язбережувальної освітньої галузі, біології навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, наголосила на ключових аспектах, що обумовлюють вивчення навчального предмета «Біологія» у 7 класі; проаналізувала модельні навчальні програми з біології та розроблене до них навчально-методичне забезпечення.

Під час практичної частини заходу, досвідом упровадження модельних навчальних програм для 7 класу з біології та з хімії поділилися педагоги пілотних закладів загальної середньої освіти Сумської області, зокрема:

  • Чуприна М.В., учитель хімії Краснопільського ліцею № 1 Краснопільської селищної ради («Організація дослідницької діяльності учнів на уроках хімії у 7 класах Нової української школи за модельною навчальною програмою «Хімія. 7-9 класи» авт. Лашевська Г.А.»);
  • Фролова С.В., учитель хімії Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 м. Суми («Досвід реалізації формувального оцінювання під час вивчення хімії за модельною навчальною програмою «Хімія. 7-9 класи» авт. Лашевська Г.А.»);
  • Дейнека Н.М., учитель біології Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 м. Суми («Реалізація діяльнісного підходу під час вивчення біології у 7 класі за модельною навчальною програмою «Біологія. 7-9 класи» авт. Соболь В.І.»);
  • Красюк О.О., учитель біології Краснопільського ліцею № 1 Краснопільської селищної ради («Організація дослідницької діяльності учнів на уроках біології за модельною навчальною програмою «Біологія. 7-9 класи» авт. Балан П.Г., Кулініч О.М., Юрченко Л.П.»).

За результатами обласного семінару педагогічним працівникам надано методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу у 7 класах під час реалізації модельних навчальних програм з навчальних предметів «Хімія» та «Біологія» у закладах загальної середньої освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO