ВИШИВАНКИ ТА МОЛЕКУЛИ: УЧИТЕЛІ ХІМІЇ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ РОЗКРИВАЮТЬ ЇХНЮ ЗНАЧУЩІСТЬ У СВЯТКОВИЙ ДЕНЬ

golovna16 травня у Всесвітній день вишиванки вчителі хімії Сумської області за ініціативи Лідії Коростіль, доцента кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, вже другий рік поспіль проводять флешмоб «День вишиванки».

З одного боку, це міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. З іншого боку, в умовах війни, вишиванка стала одним із головних оберегів культури незалежної України і проявом патріотизму. Про сучасне значення вишиванки висловили свої думки найбільш дотичні до цієї події видатні особистості:

Галина Яцентюк, власниця Музею вишиванки у Верховині, говорить так: «Вишиванка вишивається, щоб захистити. Колись це був свого роду оберіг, особливо для дітей. Зараз це оберіг для усіх українців»;

Леся Воронюк, одна із засновниць свята зазначає: «Вишита сорочка є для мене духовною бронею».

Вишиванки вчителів хімії Сумщини – це особливий символ об'єднання та гордості за свою професію. Вони є свідченням культурної спадщини українського народу та демонструють патріотизм та любов до рідної землі.

Українська вишиванка не лише втілює в собі традиції рідного народу, а й є символом гідності, самовираження та індивідуальності. Вишите полотно стає таємним кодом, який сповіщає про родинні зв'язки, таємні мрії, та інші важливі речі.

За словами вчителів хімії, для них вишиванка сьогодні це: «Символ Перемоги» (Світлана Куценко), «Це про традиції, про стан душі» (Людмила Чичай), «Це те, що ідентифікує нас як націю. Це наш український особливий символ, що виділяє нас серед інших». (Наталія Моша), «Це символ національної ідентичності, спадок предків та зв'язок з українською культурою. Вона відображає історію, традиції та майстерність нашого народу, а також служить джерелом гордості і єднання» (Володимир Чуприна), «Це символ високої духовності  українського народу, який осягнути може той, хто має серце і розум» (Аліде Нікіфорова), «Це спогади про мою бабусю, її вишиванку, у якій ми з однокласницями співали пісню " Сумщино моя". Отже вишиванка - це вічно жива пам'ять про наших рідних, минуле українського народу (Надія Головач), «Це символ української нації, культури та зв'язок із минулим. Вона є оберегом, який захищає, надихає та єднає українців, де б ми не були» (Любов Бендюк).

Тому вишиванки вчителів хімії Сумщини можуть бути різними за дизайном та кольорами, але вони завжди виражають любов до українського народу, його традицій, культури, пам'ять про рідних, силу духу, віру в Перемогу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO