УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ ОНЛАЙН-СЕМІНАРІ ПЕДАГОГІЧНИХ КОЛЕДЖІВ

ggПитанню екологічної освіти студентів був присвячений регіональний онлайн-семінар «Інтеграційний підхід у процесі формування екологічної компетентності здобувачів освіти педагогічних закладів фахової передвищої освіти», проведений 15 травня 2024 року Лебединським педагогічним фаховим коледжем імені  А. С. Макаренка. Учасниками заходу були члени методичного об’єднання викладачів природничих дисциплін педагогічних закладів фахової передвищої освіти Центрального регіону України.

Участь у онлайн-семінарі взяла Валентина УСПЕНСЬКА, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, керівник науково-дослідної лабораторії здоров’яспрямованої освіти Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Як провідний спікер семінару у своїй доповіді «Актуальні проблеми довкілля та можливості їх вирішення в освітній діяльності вчителя початкових класів» Валентина Миколаївна детально зупинилася на ключових питаннях зазначеної проблеми: екологічна компетентність, як  ключова в НУШ; екологічний слід людини і шляхи його зменшення; проєкти, ресурси, методики в екологічній просвітницькій діяльності вчителя початкових класів тощо.

Участь у семінарі взяли близько тридцяти осіб із числа педагогічних працівників десяти закладів фахової передвищої освіти регіону (Сумська, Житомирська, Київська, Черкаська, Чернігівська області та м. Київ). Від кожного закладу заслухали одного виступаючого, який ділився досвідом розвитку екологічної компетентності студентів. Провідною ідеєю, навколо якої проходив дискурс зібрання, була та, що проблема екологічної освіти в Україні є надзвичайно актуальною та значущою для сьогодення та майбутнього. Лише діяльністю спеціальних екологічних установ, громадських організацій цю проблему не вирішити. Їх зусилля слід об’єднати з досвідом закладів освіти, де відбувається навчання, виховання та розвиток екологічно свідомої, грамотної, компетентної особистості.

Педагоги презентували напрацювання й здобутки. Унесок усіх закладів у справу формування екологічної компетентності студентів, як пріоритетне освітнє завдання, є вагомим, заслуговує на визнання та запозичення.

Дух партнерства і прагнення до спільної мети об’єднують і мотивують. На цьому наголосила  директор коледжу Любов БІЛОКОБИЛЬСЬКА, побажавши учасникам сили, мужності, витримки у подальших педагогічних «звершеннях» задля ПЕРЕМОГИ рідної України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO