ЄДИНИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УРОК «БЕЗПЕЧНА ДОРОГА ДОДОМУ»

glavУ рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі, у період із 13 до 19 травня 2024 року в Україні, проводиться перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану», а у його рамках – Єдиний національний урок «Безпечна дорога додому».

Що може бути важливішим за людське життя? Особливо гостро це питання постає у час, коли людина сама відповідальна за власне здоров’я та життя.Причиною загибелі людей на дорозі є не лише провина водія, а й власна необережність і неправильна поведінка пішоходів. Попередити такі випадки та знизити кількість травм можна, дотримуючись простих правил, які  врятують життя. А життя людини – це найвища цінність. Безпечна дорога – це життєва необхідність. 

Невдовзі літо. Дорога і транспорт «приховують» у собі безліч небезпек, тому, із метою формування у здобувачів освіти ціннісного ставлення до власного здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед учнівської молоді, Міністерство освіти і науки України рекомендує 17 травня 2024 року, провести у закладах загальної середньої освіти Єдиний національний урок «Безпечна дорога додому».

Під час проведення Єдиного національного уроку «Безпечна дорога додому» у закладах загальної середньої освіт и,  Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує: повторити з учнями основні правила безпеки для пішоходів – учасників дорожнього руху; правила надання першої медичної допомоги; правила поведінки в громадському транспорті тощо.

Окрім того, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, рекомендує до використання, під час проведення Єдиного національного уроку «Безпечна дорога додому», відеоматеріали, що покликані максимально ознайомити дітей з основами Правил дорожнього руху, а саме:

– Єдиний національний урок «Безпечна дорога додому». URL: http://surl.li/tnigw (дата звернення 08.05.2024);

– Урок «Безпечна дорога додому: особливості дорожнього руху велосипедистів». URL: http://surl.li/tnihe (дата звернення 08.05.2024);

– Урок «Безпечна дорога додому» особливості носіння світлоповертальних елементів. URL: http://surl.li/tnihs (дата звернення 08.05.2024).

Єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» доцільно проводити в класах безпеки закладів загальної середньої освіти, використовуючи інтерактивні методи та враховуючи вікову категорію дітей.

Тож, бережіть своє життя й здоров’я, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху!

Наше здоров’я – це наша відповідальність! 

Незнання правил дорожнього руху не звільняє від відповідальності!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO