8 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ

golovnaЦього року, відповідно до Закону України від 29.05.2023 № 3107-ІХ «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», Україна вперше відзначатиме 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Через змову нацистського та радянського режимів, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини, Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.

Сьогодні, надзвичайно важливо вшановувати подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його; військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста та села. Війна – це не лише танки, гармати і запеклі бої, війна – це мільйони маленьких і великих людських бід, що тривали роками.

Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором, який посягнув на нашу територіальну цілісність і намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки, загрожуючи миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно, і ми не маємо права програти, бо, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для кожного з нас,  це – війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності – проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда.  

Із метою гідного вшанування подвигу українського народу в боротьбі за свободу, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, ураховуючи безпекову ситуацію, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує провести, у період із 7 до 9 травня цього року, у закладах загальної середньої освіти виховні та просвітницькі заходи:

  • відеоконференції: «Кривава ціна миру в Європі 1945-го та сьогодні», «Прагнення до свободи – вчора, патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра»;
  • виставки малюнків: «Про минуле серце пам'ять зберігає», «Пам'ять єднає покоління»;
  • уроки пам’яті: «Ми пам’ятаємо своїх героїв», «Народу мир потрібен, як вода…», «Пам’ять заради майбутнього», «Пам’ятаємо, перемагаємо»;
  • виховні години: «Пам’ять про війну як застереження від її повторення», «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна», «Хай пам’ять про війну нас всіх єднає», «Мужність, відвага крізь покоління», «Хай буде вільна Україна на всі часи на всі віки».

Учителям історії та громадянської освіти пропонуємо провести інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені висвітленню подій, пов’язаних із історією рідного краю (починаючи із вересня 1939 року до вересня 1945 року). Такі заходи можуть бути проведені під загальною темою «Історія визволення Сумщини від нацистських загарбників без фейків і стереотипів: будь медійно грамотним».

Окрім того, рекомендуємо, під час підготовки до заходів, до використання матеріали, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті, із якими можна ознайомитися за покликанням: https://uinp.gov.ua/tegy/druga-svitova-viyna.

Щороку це свято має служити нагадуванням того, що немає більшої цінності, – ніж радість життя на вільній землі!

У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO