ЛІНГВОСЕТ «ГОВОРІМО УКРАЇНСЬКОЮ!»

logЯлівець звичайний (ялівець, яловець, ялинець, ялувець, божевельник, боровиця, верес, джарап, джанєпіне, можевели, можжевельник) – вічнозелений кущ або невелике деревце (4-6 м заввишки) родини кипарисових (Cupressaceae) із прямим стовбуром і конусоподібною або яйцеподібною кроною.

Ялівець звичайний росте у підліску хвойних, рідше, – мішаних лісів у Карпатах (нижній гірський лісовий пояс), на Поліссі, а також у Криму. Шишки ялівцю мають високу ароматичність, містять різні смакові речовини й широко застосовуються для технічної переробки. Шишечки-«ягоди» дуже ароматні, солодкі, але мають смолистий смак. Висушені шишкоягоди ялівцю використовують у кулінарії, як пряність, а також у кондитерських виробах.

jalivec

Для отримання сиропу, шишечки ялівцю розминають, не дроблячи насіння, що містять гіркоту. Ялівцевий цукор (фруктоза) у півтора рази солодший бурякового. Сироп може йти на виготовлення желе, киселю, пряників, із ним також можна пити чай і каву. Із кори та шишок ялівцю отримують фарбу, зеленувато-жовту і захисного кольору (хакі). Шишкоягоди заготовляють восени, завдяки смолистим і ароматичним сполукам шишкоягоди тривалий час можуть зберігатись у свіжому вигляді за температури близько 0°.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO