СУЧАСНЕ ІНТЕГРУВАННЯ ЗМІСТУ ПРИРОДНИЧО-ГЕОГРАФІЧНОЇ ОСВІТИ

golovnaІнтегрування змісту, зокрема природничо-географічної  освіти, − концептуальна необхідність і вимога Нової української школи. Структуруванню інформаційних блоків, конструюванню навчальних завдань, моделюванню тематичних запитань, було присвячено триденне навчання педагогів області у рамках розкладу курсів за вибором «Сучасне інтегрування змісту природничо-географічної освіти», реалізованих 15-17.04.2024 у Сумському ОІППО в дистанційному форматі (за кураторства Удовиченко І.В., доктора педагогічних наук, професора).

«Hard skills/soft skills #Education» − константа, що була в основі організації колективно-групових форм роботи слухачів курсів під час опанування мобільних блоків тематичної інформації.

Педагогами-слухачами тематичних курсів за вибором, спільно з Удовиченко І.В., проректором з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, детально опрацьовано інформацію про зміни у змісті та структурі географічної освіти, значення природничо-географічного змістового інтегрування («Навчання географії у НУШ: оновлений формат суб’єкт-суб’єктної взаємодії», «Цікава географія поруч», «Етимологія слова «інтеграція», «Інтегрування змісту природничо-географічної освіти» тощо).

У якості незалежного експерта (на громадських засадах) з тематичними доповідями на курсах виступила Середа Н.М., методист з географії видавництва «Ранок» («Роль географії у формуванні компетентностей учнів 7 класів НУШ», «Інноваційні підходи до навчання географії у НУШ», «Цифрові технології та їх роль у вивченні географії учнями 7 класів НУШ»).

Окрім того, слухачі курсів були ознайомлені з учительськими інструментами для ефективного навчання (цифровими, імерсивними, інфографічними тощо).

Засобами командної та індивідуальної роботи, учителі мали можливість розробити та, тим самим, поповнити свій банк педагогічних напрацювань завданнями інтегрованого спрямування задля ефективної організації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти.

Навчання впродовж життя – ключова компетентність та ознака життєвої мудрості!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO