Психологічна підтримка людей, які зазнали втрати

golovnaСмерть близької людини – це особиста трагедія і горе, яке потребує часу та внутрішніх ресурсів, досвід, який може торкнутися кожного з нас. У часи війни люди все більше стикаються із раптовими втратами, тому дуже важливо говорити про це, розуміти особливості горювання і знати, як можна допомогти собі та іншим.

Під час проведення 17 квітня 2024 року онлайн-порадника навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти   обговорено питання супроводу людей, які зазнали втрати.

Практичні психологи закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, інституційного догляду та виховання дітей та методист центру Анна РАСТРОСТА у спільному діалозі  розглянули соціальні стереотипи, упередження та міфи, що існують  у середовищі і впливають на особисті переконання людини щодо втрати та смерті,  особливості  та ефективні втручання на певних етапах горювання.

Спеціалісти практично опрацювали техніки емоційного розвантаження, які є допоміжними під час горювання, написання листів, що можуть бути першим дієвим кроком до прояснення власної позиції, зниження напруженості, вправи на пошук ресурсів проживання травми, усвідомлення зміни ідентичності у зв’язку з втратою для відновленню соціальних зв’язків або створення нових. 

 Учасники зустрічі отримали практичні поради щодо ефективної підтримки людей у горі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO