РОЗВИВАЄМО ІНКЛЮЗИВНУ КОМПЕТЕНТНІСТЬ ПЕДАГОГІВ СУМЩИНИ

Screenshot 6У освітній діяльності КЗ СОІППО 2024 рік дав старт новим курсам за вибором за інклюзивним напрямом: «Створення інклюзивного освітнього середовища засобами соціальної комунікації». Програмою курсів передбачено розвиток умінь організовувати педагогічну діяльність на компетентнісних засадах з урахуванням індивідуальних потреб кожної дитини; усвідомлення психофізіологічних особливостей здобувачів освіти; опановування та впровадження сучасних засобів та технік конструктивної співпраці учасників освітнього процесу; розвиток здатності створювати інклюзивне освітнє середовище для забезпечення додаткової підтримки учнів з ООП.

У І-му кварталі 2024 року навчання було проведено для 10 груп слухачів. Загальна кількість слухачів на курсах становила 247 осіб. Це педагоги освітніх закладів з різних куточків нашої області – центральних, прикордонних міст, містечок, селищ, у яких живуть незламні та  стійкі люди!

Освітній процес здійснювали викладачки кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту: кандидат педагогічних наук, доцент Оксана КЛОЧКО, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана ГУЗЕНКО,  кандидат педагогічних наук Тетяна ЗОЛОТАРЬОВА, які отримали «заряд» від позитивних емоцій, співпраці з розумними, вмотивованими та творчими професіоналами від педагогіки!

За відгуками слухачів, навчання за обраним напрямом підвищення кваліфікації допомогло збагатити особисту «інклюзивну скарбничку» кожного слухача знаннями щодо створення безбар’єрного фізичного, інформаційного, інституційного, ментального інклюзивного середовища, щодо можливостей використання в освітньому процесі засобів альтернативної та додаткової комунікації (АДК), «прокачати» навички ефективної комунікації в інклюзивному середовищі. Зокрема, коментар-побажання від пані Ніни, слухачки однієї з останніх груп курсів мав віршовану форму:

Вітання всім працівникам СОІППО!!!

З такою абревіатурою хай бережуть Вас наші славні ППО!!!

Ми все опрацювали,все запам'ятали!

Лише в кав'ярню в Сумах ми не завітали...

Тому чекаємо запросин щиро.

Викладачі СОІППО! Ви - найкращі!

Ви бережіть себе і будьте всі щасливі!!!!!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO