ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ – ВИМОГА ЧАСУ! НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ВИКОРИСТАННЯ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ОСВІТІ: ПРАКТИЧНИЙ АСПЕКТ»

GolСучасний світ вже не можливо уявити без цифрових технологій: цифрові додатки в телефоні, роботи та програмування дронів – це наші сьогоденні реалії. Звісно, що освіта повинна йти попереду та готувати здобувачів освіти до використання цифрових технологій у своєї праці та житті.

 

Науково-методичний семінар відбувся 10.04.2024 р. на базі КЗ СОІППО у дистанційному форматі (платформа MS Teams). Семінар проводився для педагогів області за планом науково-дослідної лабораторії «Цифрові технології в освіті» членами кафедри освітніх та інформаційних технологій та запрошеними провідними науковцями. Модератором заходу була завідувач кафедри ОІТ, кандидат педагогічних наук, доцент Марія АНТОНЧЕНКО.

З вітальним словом виступив проректор з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Сергій ГРИЦАЙ. Він підкреслив актуальність використання цифрових технологій у суспільстві та важливість формування цифрової компетентності у педагогів.

На семінарі були висвітлені питання візуалізації цифрової навчальної інформації (О. АНТОНЧЕНКО), безпеки цифрового освітнього середовища (Ю. РУДЕНКО, О. ПОДЛІНЯЄВА), використання інтерактивних технологій для розвитку творчості вчителів (М. НІКОЛАЄНКО), формування наскрізних вмінь здобувачів освіти засобами цифрових технологій (І. СЛУЦЬКА), практичного застосування штучного інтелекту (І. ПАВЛЕНКО) та цифрового оцінювання (Т. ШЕВЧЕНКО).

Так, своїми дослідженнями поділилася гість семінару, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інформатики СумДПУ Юлія РУДЕНКО, яка виступила з доповіддю «Цифровий захист: наскільки Ви захищені у цифровому просторі?».

Тему цифрової безпеки продовжила кандидат педагогічних наук, доцент кафедри освітніх та інформаційних технологій Оксана ПОДЛІНЯЄВА висвітливши питання цифрової особистості та кібербезпеки.

Провідний вчитель інформатики Ірина СЛУЦЬКА поділилися своїм практичним досвідом роботи з цифровим сервісом genial.ly та прийомами формування наскрізних вмінь.

Найбільший інтерес викликала доповідь старшого викладача кафедри ОІТ Ірини ПАВЛЕНКО про використання штучного інтелекту у роботі вчителя. Вона поділилася практичними ресурсами, які можуть використовувати педагоги у власній професійної діяльності.

Щиро дякуємо всім учасникам семінару за плідну роботу!

У подальшому науково-дослідна лабораторія КЗ СОІППО «Цифрові технології в освіті» планує ще серію семінарів.

Запрошуємо до співпраці!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO