Стартує реєстрація для участі у національному мультипредметному тесті: що необхідно знати вступнику

gol14 березня 2024 року о 9.00 розпочнеться реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (далі – НМТ), що триватиме до 11 квітня включно. Український центр оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО) забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі. 

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, необхідно за допомогою  спеціального сервісу, розміщеного на вебсайті УЦОЯО, самостійно створити персональний кабінет, зазначивши реєстраційні дані (контактну інформацію: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, дані документа, що посвідчує особу; категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років» (особа, яка вже має повну загальну середню освіту, тобто має відповідний документ: свідоцтво про повну загальну середню освіту або атестат); указати на потребу створення особливих (спеціальних) умов; вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет на вибір і населений пункт в Україні або за кордоном, де плануєте проходити НМТ, а також мову складання предметів сертифікаційної роботи. Далі – завантажити сканкопії або фотокопії реєстраційних документів та надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.

На першому кроці реєстрації, зазначаючи дані документа, що посвідчує особу, зауважуйте, що паспортні документи громадян України, термін дії яких закінчився в період дії воєнного стану, залишаються чинними, тож можна зареєструватися за наявною ІD-карткою. Тим потенційним учасникам, які ще не мають або не отримали РНОКПП, варто подбати про його отримання. Адже це найперше, що потрібно буде зазначити під час створення персонального кабінету на сайті УЦОЯО.

Документом, що підтверджує інформацію про рівень здобутої освіти для випускників поточного року навчання, є довідка з місця навчання, у якій має бути зазначено, що ви «завершуєте здобуття повної загальної середньої освіти в (місяць) 2024 року в (назва закладу освіти)». 

Зареєстровані учасники зможуть змінити реєстраційні дані й обрати населений пункт, що розташований ближче до місцеперебування на час проведення НМТ, до 15 квітня 2024 року. Про нові локації буде повідомлено на сайті УЦОЯО.

Вступники виконуватимуть сертифікаційну роботу НМТ в один день у два етапи, кожен з яких триватиме по 120 хвилин, з перервою у 20 хвилин після першого етапу. 

Сертифікаційна робота НМТ міститиме завдання з чотирьох навчальних предметів: обов’язкових – українська мова, математика та історія України, і на вибір – українська література, або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), або біологія, або фізика, або хімія, або географія. 

Навчальні предмети, які увійшли до обов’язкових, будуть автоматично зазначені в сервісі реєстрації, тож із запропонованого переліку потрібно буде вказати лише один із предметів на вибір. Реєстрація для проходження тестування з меншої або більшої кількості предметів неможлива.

Після надсилання на обробку реєстраційних даних і документів рекомендуємо переглядати інформацію в персональному кабінеті.  Якщо замість повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат буде повідомлення про потребу виправити недоліки, необхідно якнайшвидше це зробити. Перелік недоліків буде зазначено в самому повідомленні (надання недостовірної інформації, ненадання копій документів або надання копій документів, які не відповідають вимогам законодавства, неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ, зазначених у медичному висновку).  

Щоб забезпечити реалізацію українською молоддю, яка перебуває за кордоном, свого права на вступ до вітчизняних закладів вищої освіти, НМТ буде проведено й поза межами України. Наразі підтверджено домовленості щодо проведення  НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Швеція.

За кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому, у разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору, а деякі локації будуть доступними тільки в межах додаткової сесії.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO