Про організацію та проведення незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів, математики, української мови і літератури

golovnaВідповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 01.12.2023 № 1464 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році» здійснюється сертифікація вчителів початкових класів; учителів математики та української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти; учителів навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство».

Проходження сертифікації педагогічними працівниками відбувається у три етапи, першим із яких є незалежне тестування фахових знань та вмінь учасників, організацією й адмініструванням якого опікується Український центр оцінювання якості освіти. Згідно з графіком проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 10.01.2024 № 20 «Про організацію та проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році», незалежне тестування фахових знань та вмінь учасників було проведено 9 березня 2024 року для вчителів початкових класів, математики, української мови і літератури. Для вчителів навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської та історичної освітньої галузі незалежне тестування буде проведено 14 вересня 2024 року.

Реєстрація педагогічних працівників, які у 2024 році виявили бажання взяти участь у сертифікації, здійснювалася у два етапи – з 15 до 30 січня: основний (15 – 25 січня), додатковий (26 – 30 січня). Під час основного етапу зареєструватися для участі в сертифікації вчителі мали змогу у межах граничної кількості для кожного регіону, під час додаткового – у межах загальної чисельності відповідної категорії педагогічних працівників.

У Сумській області гранична кількість учителів початкових класів, які мали змогу подати реєстраційні документи для участі в сертифікації, становила 36 осіб; учителів математики, української мови і літератури – по 27 осіб кожної категорії; навчальних предметів (інтегрованих курсів) громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» – 14 осіб.

З метою підготовки персоналу пунктів тестування 27 лютого 2024 року Харківським регіональним центром оцінювання було проведено навчання, у якому взяли участь 24 педагогічні працівники.

З урахуванням безпекової ситуації було сформовано мережу пунктів тестування, до переліку якого увійшли два заклади вищої освіти. Незалежне тестування було організовано в захисних спорудах цивільного захисту, що знаходилися безпосередньо у будівлях пунктів тестування.

Для участі у сертифікації зареєструвалося 41 учитель початкових класів, узяли участь – 40 осіб, що становить 97,6 %; учителів математики – 19 осіб, узяли участь – 19 осіб (100 %); учителів української мови і літератури – 28 осіб, узяли участь – 28 осіб (100 %). Усього по області зареєструвалося 88 педагогічних працівників, узяли участь – 87 осіб (99 %).

Під час проведення незалежного тестування оголошувалися три повітряних тривоги, під час яких працівники пунктів тестування та всі учасники сертифікації перебували в захисних спорудах і продовжували роботу над тестом. Виконання тесту завершили всі учасники. Порушень процедури тестування та апеляцій на умови проведення першого етапу сертифікації від учасників не було.

Результати незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів  початкових класів, математики, української мови і літератури будуть розміщені в особистих кабінетах учасників до 20 березня 2024 року. Учасники сертифікації, які за підсумками проходження незалежного тестування наберуть менше, ніж 60% від максимальної кількості тестових балів, не зможуть взяти участі в наступному етапі сертифікації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO